Még be sem jelentették, de máris késik a felújított Mass Effect-trilógia

A belsős információk alapján leginkább az első résszel vannak problémák.

Még be sem jelentették, de máris késik a felújított Mass Effect-trilógia

Úgy tűnik, hogy a hivatalosan még be sem jelentett Mass Effect: Legendary Edition, ami az első három játék felújított változatát tartalmazza majd, mégsem jelenik meg idén ősszel, amikorra az Electronic Arts eredetileg tervezte.

A felújított trilógiával kapcsolatban többször is kikerültek már információk, úgyhogy gyakorlatilag nem igazán lehet tagadni, hogy létezik, azonban sem a BioWare, sem az Electronic Arts nem hajlandó bejelenteni. Márpedig minden értesülésünk szerint ez a harmadik nagy projekt, amin a BioWare dolgozik, az Anthem átdolgozása és a Dragon Age 4 mellett.

Most a Venturebeat számolt be arról, hogy belsős források szerint az Elecrtonic Arts eredetileg októberben szerette volna kiadni a felújított Mass Effect-trilógiát, mintegy meglepetés gyanánt, így a bejelentés nagyon közel esett volna a megjelenés dátumához. Ezt azonban az utolsó pillanatban inkább lefújták.

Úgy tudni, hogy a BioWare még nem tudta megfelelő színvonalra hozni az első Mass Effectet, hogy az minőségben felérjen a két folytatás felújított változatához. Nem szoktuk meg az Electronic Artstól, de nagyon úgy tűnik, hogy most éppen azért csúsztattak el egy megjelenést, mert a minőség szempontjából ez fontos.

Annyit tudtunk még meg, hogy a Mass Effect: Legendary Edition néven érkező csomag tartalmazni fogja a három epizód mellett az összes megjelent kiegészítőt, azonban a Mass Effect 3 többjátékos módja hiányozni fog a csomagból - ami így első hallásra eléggé érthetetlen, hiszen a maga idejében rendkívül népszerű volt.

Ezzel párhuzamosan azt is pletykálják, hogy az Andromeda bukása vezetett oda, hogy a BioWare inkább felújította az első három Mass Effectet, majd ezt követően állnak neki egy tényleges folytatás elkészítéséhez. Azonban pont a fentebb említett Anthem és Dragon Age 4 miatt a stúdió eléggé elfoglalt, az Andromédát fejlesztő brigád jelentős része pedig már vagy elment, vagy beolvadt más projektekbe.

Az mindenesetre biztos, hogy régen láttunk bármi ténylegesen kiemelkedőt az egykoron legendás BioWare-től, de egy tisztességesen felújított Mass Effect talán vissza tudná hozni a rajongók bizalmát.

Jelenleg azonban úgy tudjuk, hogy az idei évre már nincs semmi új bejelentenivaló játéka az Electronic Artsnak, így bármit is főz a BioWare, arról már csak jövőre rántják majd le a leplet. Egy felújított trilógia tipikusan olyan játék, ami jól illeszkedik az új konzolok rajtjához is, azonban ezek szerint erről lemaradnak, a megjelenés szempontjából viszont egy esetleg jövő tavaszi időpont már sokkal sűrűbb lehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap