Matthew McConaughey ki akart szabadulni a romantikus komédiák világából

Úgyhogy visszautasított egy 14,5 millió dolláros ajánlatot.

Matthew McConaughey ki akart szabadulni a romantikus komédiák világából

Matthew McConaughey egy most megjelent életrajzi könyvében árul el érdekességeket magáról, többek között érintve azt is, hogyan változott meg a karrierje bizonyos döntések nyomán. Ha kicsit visszamegyünk a múltba, az egyértelműen látható, hogy McConaughey egykor a romantikus komédiák sztárja volt olyan címekkel, mint a Wedding Planner, a How to Lose a Guy In 10 Days és a Failure to Launch.

Azonban nagyjából 2011-re érett be az a váltás, amin a színész akkor már dolgozott egy ideje: elkezdett kisebb, független filmeken dolgozni akár főszereplőként, akár fontos mellékszereplőként - a lényeg igazából az volt, hogy a közönség másfajta szerepekben is láthassa őt. Innen nyílt meg az út odáig, hogy nem sokkal később, pontosan 2014-ben megkaphassa az Oscar-díjat a Dallas Buyers Clubért.

McConaughey a könyvben leírja, hogy ugyan élvezte a romantikus szerepeket, azonban nem akart beragadni egy műfajba.

"A romkomokkal tudtam megbízhatóan robbantani a mozipénztáraknál, ennek megfelelően egy idő után csak ilyen szerepekre kaptam felkérést. Én ugyan élveztem, hogy 90 percig elszakíthatom a nézőt a világ nehézségeitől, és adhatok nekik egy kis agyatlan szórakozást, ahol a fiú kergeti a lányt, közben elbukik, de talpra áll, és végül megkapja őt. Tulajdonképpen átvettem a stafétabotot Hugh Granttől, és vittem tovább" - fejtette ki a színész.

Ezt követően rátér arra, hogy egy meg nem nevezett romantikus komédiában végül lemondta a főszerepet, amiért 14,5 millió dollárt akartak neki adni: "Elutasítottam, mert ha nem csinálhatom azt, amit szerettem volna, akkor inkább nem is csinálom, teljesen mindegy az ár".

Mondhatjuk, hogy a váltás elég jól sikerült, hiszen McConaughey ma már sokkal inkább a drámai, komoly szerepeiről híres, mintsem a romantikus komédiák hőseként, és bátran mondhatjuk, hogy napjaink egyik legjobb színészévé vált.

A döntés azért is bizonyult jónak, mert az utóbbi tíz évben a romantikus komédiák súlya jelentősen csökkent a mozipénztáraknál, már közel sem jelentik azt a fajta garantált bombasikert, mint korábban. Ehelyett Hollywood sokkal inkább más műfajokba próbálja meg becsempészni a romantikát, élen a szuperhősös filmekkel - például a Spider-Man: Far From Home sem áll ettől messze.

Ezzel párhuzamosan a romkomok viszont egyre népszerűbbé válnak a streamelős platformokon, így a Netflixen is, azonban érdekes módon ezeket többnyire ismeretlen, feltörekvő szereplőkkel készítik a nagy sztárok helyett. Könnyen lehet, hogy a fentiek alapján egyébként innen fog kikerülni egy-egy jövőbeli nagy reménység.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap