Már nyereséges a PS4 hardver, több hasznot hozhat a PS2-nél

A Sony vezérigazgatója szerint a PS4 élete során nyereségesebb lehet, mint a legendás PS2.

Már nyereséges a PS4 hardver, több hasznot hozhat a PS2-nél

A PlayStation 2 nem csak azért volt hatalmas siker a Sony számára, mert élete során több, mint 150 millió példányt adtak el belőle - hanem azért is, mert viszonylag hamar rendkívül profitábilissá vált a hardver.

Hasonló lesz a helyzet a PlayStation 4-gyel is, ha hihetünk a Sony vezérigazgatójának. Kaz Hirai ma egy céges stratégiai megbeszélésén árulta el, hogy a PlayStation 4 hardvereladásai már most nyereséget hoznak, ebben pedig gyakorlatilag különböznek minden korábbi Sony konzoltól - ennyire hamar még egyik platformjuk sem ment át pozitívba.

A konzol persze rendkívül népszerű, így ezt, és a digitális értékesítések növekvő népszerűségét látva Hirai úgy véli, a PS4 lehet az a konzol, ami élete során jobban teljesít majd, mint a PS2.

A március végén zárult üzleti évben a Sony Computer Entertainment 14,6 millió otthoni konzolt adott el (PS2, PS3, PS4), de ennél többet vár a következő üzleti évre. A PlayStation 4 ugyanis gyakorlatilag április végéig szűkösen volt elérhető, nagyobb volt rá a kereslet, mint a gyártási kapacitás. Ez azonban már megszűnt, ami azt jelenti, hogy a most következő ünnepi szezonban rengeteg konzol találhat gazdára. Hirai szerint a most indult üzleti évben összesen 17 millió konzolt fognak értékesíteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward