Már megint a GeForce RTX 2080 Ti Super érkezéséről pletykálnak

Ha minden igaz, mégis elkészülhet a régóta emlegetett videokártya.

Már megint a GeForce RTX 2080 Ti Super érkezéséről pletykálnak

Többször felmerült már a GeForce RTX 2080 Ti Super érkezése, ám eddig erre nem került sor, sőt, a nyár folyamán az Nvidia illetékesei megerősítették, egyelőre nem tervezik ilyen videokártya piacra dobását. Ez az állítás a nyári időszakra igaz is lehetett, ám azóta eltelt néhány hónap, változhattak a tervek, így megint friss pletykák érkeztek az új videokártyával kapcsolatban. A szivárogtató most kopite7kimi volt, aki az elmúlt időszakban többször is hiteles információforrásnak bizonyult a cég terveit illetően, így nem érdemes elvetni annak a lehetőségét, hogy végre tényleg megjelenhet a régóta várt videokártya – de azért teljesen biztosra sem lehet venni.

Galéria megnyitásaAz GeForce RTX 2080 Ti Super várhatóan a GeForce RTX 2080 Ti és a Titan RTX közé érkezhet, méghozzá olyan kiépítésben, amellyel nem kérdőjelezi meg a Titan RTX létjogosultságát. A feltételezések szerint a TU102-es GPU az új videokártya esetében 4608 CUDA maggal, 576 Tensor maggal, 72 RT maggal, illetve 288 textúrázóval és 96 renderelő egységgel rendelkezhet. A memória-alrendszer picit módosulhat, vagyis 16 GHz-es GDDR6-os memórialapkák alkalmazására lehet számítani. Az adatsín viszont jó eséllyel változatlanul 352-bites lesz, valamint a VRAM mennyisége sem változik, azaz 11 GB-nyit kaphatunk belőle. Ennek köszönhetően a Titan RTX pozíciója nem kerül veszélybe.

Érdekesség viszont, hogy a 16 Gbps-os GDDR6-os VRAM esetében magasabb memória-sávszélességet kaphatunk, mint a Titan RTX-nél, amely csak 14 GHz-es memórialapkákat használ, de 384-bites adatsín mellett teszi ezt. A GeForce RTX 2080 Ti Super esetében 704 GB/s-os, míg a Titan RTX-nél 672 GB/s-os memória-sávszélesség áll rendelkezésre.

A fenti változásokkal a GeForce RTX 2080 Ti Super gyorsabb lehet az aktuális modellnél, előállítási költség terén pedig nem hoz egetverő változást. Persze az új modell érkezésének feltétele az is, hogy elegendő mennyiségű TU102-es GPU álljon rendelkezésre ahhoz, hogy a köré épülő modellek gyártása zökkenőmentes lehessen. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy az új kártya pontosan mikor érkezik – a WCCFTech szerint már a CES 2020 alkalmával bemutatkozhat, de ez csak egy egyszerű tippnek tűnik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap