Már a következő héten bemutatkozik a GeForce GTX 1060?

Úgy tűnik, az Nvidia a korábban tervezett őszi rajt helyett jobb ötletnek tartja a júliusi piacra dobást.

Már a következő héten bemutatkozik a GeForce GTX 1060?

Meglehetősen érdekes információra derült fény, ami egyelőre nem több egy érdekes pletykánál. Noha az Nvidia eredetileg őszre tervezte a GeForce GTX 1060-as videokártyák rajtját, egyes források szerint időközben megváltozott a terv, így a friss termék már alig egy hét múlva, július 7-én bemutatkozhat.

A GeForce GTX 1060 alapját várhatóan egy 16 nm-es FinFET gyártástechnológiával készített GP106-os GPU adja, amely a Pascal architektúra köré épül. Ez a GPU a GTX 1060 esetében várhatóan 10 SM tömbbel gazdálkodik, azaz 1280 CUDA maggal rendelkezik – textúrázókból 80, renderelő egységekből pedig 48 fogható munkára. Az új GPU 192-bites memória-adatsínt használ, amelyhez GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik, méghozzá 3 GB-os vagy 6 GB-os kapacitással. Arról egyelőre nincs hír, hogy a GPU órajelei pontosan hogyan alakulnak, valamint a GDDR5-ös VRAM várható effektív órajelét is homály fedi. Az viszont tudható, hogy az újdonság TDP-je 120 watt körül helyezkedik majd el.

A harmadik GeForce 10-es sorozatú videokártya július 7-én csak formálisan rajtolhat el, ugyanis forgalmazását majd csak egy héttel később, július 14-én kezdhetik meg.

Már amennyiben valós alapokon nyugszik a kissé furcsán hangzó pletyka. Hivatalos információ egyelőre nem érkezett a GeForce GTX 1060 tervezett rajtjával kapcsolatban, de néhány nap múlva úgyis kiderül, mi a helyzet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward