Loot-shooter lehet a Diablo 4

A Destiny helyét pótolná vele az Activision Blizzard.

Loot-shooter lehet a Diablo 4

Még a nyáron indult Redditen egy topik, amiben valaki azt állította magáról, hogy éppen kirúgták a Blizzardtól, ezért most kiteregeti a szennyest. Akkor efölött átsiklottunk valamiért, és persze nem is lehetett biztosan tudni, hogy mennyire valósak az információk. Azóta viszont eltelt már némi idő, és a szivárogtató által akkor közölt információk jelentős részéről már látjuk, hogy igaznak bizonyultak.

A szivárogtató például akkor leírta, hogy jelentős leépítések folynak a cégnél, és aki nem dolgozik legalább 15 éve a vállalatnál, annak csökkentik a fizetését, vagy felajánlják neki, hogy távozzon. Ezen kívül a World of Warcraft: Battle for Azeroth-tal kapcsolatos információi is helyesnek bizonyultak, és több más dolgot is megerősítettek azóta különböző források, így úgy tűnik, hogy megbízható az úriember.

Mindenesetre a névtelen szerző azt mondja, rendkívül nagy a pánik a Blizzardnál: a Starcraft 2 halott, a Diablo 3 halott, a World of Warcraft előfizetőinek száma 1 millió alá esett, és a Battle for Azeroth alapvetően egy katasztrófa. Ennek következtében a stúdiónál elképesztően depressziós a hangulat, nem csoda, hogy a vezetőség egy része már korábban dobbantott, és a helyükre próbálnak újakat találni, akik talán rendbe tudják szedni a céget.

De térjünk rá a Diablo 4-re. A részvényesek körében nagyon rossz visszhangra talált a mobilos Diablo Immortal, így elkezdték komolyan presszionálni a Blizzardot a rendes Diablo 4-gyel kapcsolatban, amit a szivárogtató szerint rekord sebességgel kezdtek el gyártani, folyamatos a crunch, a projekten dolgozók már most az irodában alszanak az asztalok alatt.

Az információk szerint a Diablo 4 egy FPS-nézető looter-shooter lesz az Overwatch motorjára építkezve, amivel kifejezetten a Destiny által hagyott űrt szeretné bepótolni az Activision. A szivárogtató szerint ugyanakkor szörnyű az egész: a Blizzard létre szeretné hozni az "első fantasy FPS looter-shootert" de nem nagyon áll össze a dolog, a lootrendszer nagyon problémás, és az Anthem visszhangja is alaposan megrendítette a fejlesztőket. 

Innentől történetre vonatkozó spoilerek jöhetnek, úgyhogy aki nem biztos benne, hogy tudni akarja ezeket, inkább ne olvasson tovább!

A tervek szerint a játék három karakterosztállyal indul, amit később fizetős kiegészítőkkel ötre bővítenek majd, a történetben pedig ezúttal a démonok oldalán harcolunk. Az történt ugyanis, hogy egy évszázadnyi béke után az angyalok átmentek mindent irányító autoriter diktátorba, és meg akarják "tisztítani" Sanctuary világát.

A karaktereknek lesz egy ultimate képessége az Overwatch-hoz hasonlóan, ami egy démoni eredetű képesség. A szivárogtató szerint a főellenség jelen állás szerint Diablo "fénnyel átitatott verziója lesz", aki jelenleg Diabael Primus néven fut. A szivárogtató szerint a sztori végén kiderül, hogy minden eddigi Diablo-játék egy nagy átverés volt, ugyanis titokban Diablo végig egy jófiú volt, aki csak meg akarta találni a legerősebb nephelimet, felkészítve a világot egy invázióra a Void irányából.

Úgy tűnik, a megjelenést 2021 tavaszára lőtték be PC-re, PS5-re és az új Xboxra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap