Lezárul a Starcraft II, jöhet a Warcraft IV?

A Blizzard stratégiás csapata a Legacy of the Void után alaposan megfontolja egy Warcraft RTS elkészítését is.

Lezárul a Starcraft II, jöhet a Warcraft IV?

A StarCraft II: Legacy of the Void producere, Tim Morten arról beszélt, mihez kezd a Blizzardon belül az RTS-eket készítő csapat, ha végre befejezik a három részre szabdalt játék utolsó kiegészítőjét.

Morten egyértelműen leszögezte, hogy a Legacy of the Voiddal befejeződik minden karakter története, akit az első részben, valamint a második rész három kiegészítőjében végig követhetünk. "Ez viszont nem jelenti azt, hogy ezzel a történet le is zárul. Nincsenek konkrét terveink, de rengeteg lehetőséget tartogat még ez az univerzum, számos történetet el tudnánk mesélni benne" - nyilatkozta.

A producer egyértelművé tette, hogy a Blizzard tisztán látja a közönségének kívánságait, és jelenleg is hatalmas az igény az újabb és újabb stratégiákra a stúdiótól, azon belül is természetesen nagyon sokan azt szeretnék, ha a Warcraft folytatódna. Ezzel kapcsolatban persze Morten nem tudott ígéreteket tenni: "Az biztos, hogy a Legacy of the Void befejezése után összeül az egész csapat, és megbeszéljük, hogy milyen munka inspirálna minket a következő időszakban. Nem kérdés, hogy alaposan megvitatjuk a Warcraftot és a Starcraftot, de elképzelhető, hogy valami teljesen új is szóba kerül."

Ez tehát azt jelentheti, hogy a Blizzard már egyáltalán nem zárja ki, hogy a Warcraft-világa visszatérjen az RTS műfajhoz, ahonnan indult (korábban még jellemzően azt nyilatkozták, hogy a Warcraft jövője és története a World of Warcraftban megy majd csak előre). Persze könnyen lehet, hogy a Blizzard is lassan belátja, egy idő után nem tudja majd megállítani a World of Warcraft előfizetői számának visszaesését, hiszen már több, mint 10 éves az MMORPG. Ha pedig így nézzük, egy új stratégiai játék akár kiváló felvezetés is lehetne egy új kiegészítőhöz vagy MMO-hoz. Annak idején is a Warcraft III kiegészítője, a The Frozen Throne ágyazott meg a World of Warcraftnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward