Letilt bizonyos külsős felektől származó kódokat a uPlay

A Ubisoft figyelmeztetés nélkül törölte a felhasználók fiókjairól bizonyos nem hivatalos forrásból megvett játékokat.

Letilt bizonyos külsős felektől származó kódokat a uPlay

A Ubisoft a hétvége során minden előzetes figyelmeztetés nélkül elkezdte eltávolítani a uPlay-felhasználók fiókjairól azokat a játékokat, melyeket nem hitelesített külsős forrásból vásároltak. A hivatalos kommunikáció szerint jelenleg a G2Play és a G2A oldalakról származó kódok kerültek feketelistára, így aki onnan vásárolt játékokat az utóbbi pár hónapban - a The Crew-tól kezdve egészen a Watch Dogsig visszamenőleg - annak a uPlay-fiókjáról már valószínűleg törlődtek, vagy hamarosan törlődni fognak az érintett játékok.

A Ubisoft azt javasolja, ilyen esetben érdemes az eredeti eladóhoz fordulni, és ott panaszkodni. Ezzel kapcsolatban a felhasználók tapasztalata jelenleg elég vegyes: a G2A például jellemzően visszaadja a játék árát, sőt, akár még kedvezményt is ad egy új játék vásárlásához, szóval nem esélytelen az ügy.

A G2-családba tartozó oldalak nem most kerültek először a figyelembe központjába. Legutóbb például a Humble Bundle jótékonysági szervezet által árusított csomagokból származó kódokat értékesítették újra. A G2-es oldalak jellemzően megbízhatatlan forrásokból szerzik a régiózártól mentes kulcsokat, melyek sokszor a vásárlást követő pár napig vagy hétig még élnek, de a digitális piacterek tulajdonosai előbb-utóbb lecsapnak rájuk. Lengyelországban például a Diablo III: Reaper of Souls esetében tört ki hatalmas botrány: több ezer kulcsot adtak el így, ám azokat hamar letiltotta a Blizzard, és még a hozzájuk kapcsolódó accountokat is bannolta.

A játékosok persze joggal háborodtak fel a Ubisoft figyelmeztetés nélküli akcióját követően, elvégre ők fizettek a játékért, a uPlay rendszere pedig befogadta a kódokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward