Lerövidítik a Final Fantasy 14 történetét

A játék az eltelt évek alatt rengeteget fejlődött, a kiegészítők alaposan felsrófolták az élményt.

Lerövidítik a Final Fantasy 14 történetét

A Final Fantasy 14-ről néha hajlamosak vagyunk megfeledkezni a World of Warcraft, a Star Wars: The Old Republic és társai mellett, pedig egy kiváló MMO-ról van szó. Igaz, a megjelenésekor ez sem aratott túl nagy sikert, a fejlesztők ugyanis rengeteg dolgot elbaltáztak, így kvázi újra ki kellett adniuk a játékot A Realm Reborn alcímmel, miután ezeket megoldották.

Ez a folyamat nem volt egyszerű, egészen konkrétan három éven át dolgoztak rajta 2010 és 2013 között (máshogy ennyi idő alatt egy teljes játékot elkészítenek). Onnantól viszont már egyértelműen sikeres pályára állt a Final Fantasy 14, a később érkező kiegészítők pedig remekül sikerültek.

Azonban játék állapotát vizsgálva a Square Enix arra jutott, hogy manapság már a játék első 50 szintjét jelentő eredeti történet, (vagyis A Realm Reborn) némileg unalmas és lassú a később megjelent és sokkal érdekesebb, változatosabb kiegészítőkhöz képest. Éppen ezért döntöttek úgy a fejlesztők, hogy ezt az eredeti történetet kicsit átfésülik, lerövidítik, és csökkentik a szükséges grindolás mértékét, hogy az új játékosok gyorsabban átmehessenek rajta.

A viccesen csak A Realm Revampednak nevezett átalakítás még idén, a következő nagy frissítéssel megérkezik a játékba. A részleteket tekintve az eredeti kampány körülbelül 13%-át teljesen kivágták, más questeket pedig lerövidítettek, így a többségük kevesebb lépésből teljesíthető. Továbbá gyorsabban kapják majd a játékosok az XP-t, és jobb felszerelések is járnak majd menet közben, így a szintezés folyamata némileg gyorsabbá válik. Konkrétan a játékosoknak a mellékküldetések jelentős részével nem is kell majd foglalkozniuk, ha végig akarnak menni a sztorin, és elérni az 50-es szintet.

További érdekesség, hogy A Realm Rebornhoz kapcsolódó területeket is felfrissítik, így használhatóak lesznek a repülő mountok, illetve két nagyon fontos mellékküldetést viszont beemelnek a fő történeti szálba, hogy a játékosok nehogy véletlenül kihagyják őket.

Mindez azért nagyon fontos, mert a Final Fantasy 14 rengeteget fejlődött menet közben, és a kiegészítők alaposan felsrófolták az élményt, így a Square Enix szempontjából nem lenne szerencsés, ha az új játékosokat elijesztené A Realm Reborn némileg lassabb menete.

Persze, ezzel együtt számos más frissítés is érkezik az 5.3-as verziójú frissítésben. Egyrészt folytatódik a Shadowbringers kiegészítő fő történeti vonala, de bekerülnek új dungeonök, raidek, questek és holmik is. Sajnos a készítők a frissítés pontos megjelenési dátumát még nem tudták közölni, ugyanis a koronavírus-járvány miatt kicsit lassabban halad a munka, de körülbelül júniusban, vagy július elején számíthatunk rá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap