Lenovo Yoga Book – Billentyűzet helyett óriási érintőpaddal

A Lenovo konvertibilis táblája fura jelenség, hiszen 10,1 hüvelykes érintőkijelzőjéhez 10,1 hüvelykes érintőpad jár, ami billentyűzetként is használható, ha kell.

Lenovo Yoga Book – Billentyűzet helyett óriási érintőpaddal

A Lenovo az IFA 2016 alkalmával egyebek mellett egy különc konvertibilis táblát is bemutatott, amely a Yoga termékpalettán foglal helyet, legnagyobb különlegessége pedig az, hogy billentyűzet helyett egy óriási, 10,1 hüvelykes „képátlójú” érintőpanelt kapott, ami szükség esetén billentyűzetként is működhet.

Lenovo Yoga Book Android 6.0 (Gunmetal)

A Yoga Book alapját egy 10,1 hüvelykes képátlójú, IPS alapokon nyugvó érintőkijelző adja, amely kapacitív érintő támogatással rendelkezik, natív felbontása pedig 1920 x 1080 pixel. A kijelző mögött egy Cherry Trail sorozatú Atom x5-8550-es SoC egység dolgozik, ami négy processzormaggal gazdálkodik, maximális boost órajele pedig 2,4 GHz-es értéket képvisel. A SoC tartalmaz még HD Graphics sorozatú videó vezérlőt is, ami még Gen8-as architektúra köré épül és 12 végrehajtó egységet foghat munkára. Van még a gép fedélzetén 4 GB-nyi LPDDR3-as rendszermemória, valamint 64 GB-nyi NAND Flash tárhely is – utóbbi persze microSD memóriakártya olvasón keresztül bővíthető is. A magnéziumötvözetből készített házban van még 802.11ac WiFi vezérlő, illetve opcionálisan LTE vezérlő is kérhető, az energiaforrás szerepét pedig egy 8500 mAh-s Li-ion Polimer akkumulátor tölti be. Ez papíron 13 órás üzemidőre lehet elég. A hangzásról Dolby Audio Premium hangrendszer gondoskodik. A sort két megapixeles fix fókuszos előlapi és nyolc megapixeles autó fókuszos hátlapi kamera zárja.

Lenovo Yoga Book Android 6.0 (Gunmetal)

A táblához speciális zsanéron keresztül kapcsolódik az alsó rész, ami a billentyűk hiánya miatt jóval vékonyabb, mint egy átlagos konvertibilis notesz alsó része. Az érintőpad Wacom technológiával dolgozik, igény szerint pedig a billentyűk kontúrjait is meg tudja jeleníteni. Gépelés közben haptikus visszajelzés segíti a billentyűk pontos érzékelését, valamint egy speciális alkalmazás is rendelkezésre áll, ami a felhasználó gépelési szokásai alapján próbálja adatbevitel közben kitalálni, éppen milyen szót szeretne begépelni a tulaj. Az érintőpadot egyébként matt üvegréteg fedi, amelyre papírlapot helyezve akár a kézzel írt jegyzetek és kézzel készített rajzok is digitalizálhatóak – a készítés pillanatában digitális másolat lesz belőlük. Ehhez persze klasszikus tollként és érintőtollként egyaránt használható aktív tollra van szükség, ami rendelkezik Wacom Feel támogatással, így klasszikus papírra éppúgy dolgozhatunk vele, mint érintőkijelzőre, méghozzá 2048 nyomásszint megkülönböztetése mellett.

Lenovo Yoga Book Windows 10 Pro (Carbon black)

A speciális zsanér jóvoltából klasszikus noteszgép módban, prezentációs módban, sátor módban, illetve „teljesen kiterítve” egyaránt használható a Yoga Book.

Lenovo Yoga Book Windows 10 Pro (Carbon black)

A Yoga Book ráadásul nem csak Windows 10 Professional operációs rendszerrel, hanem Google Android 6.0-s mobil operációs rendszerrel felvértezett változatban is elérhető lesz. Előbbi szénfeketében érkezik, ára pedig 549 dollár lesz, míg utóbbi fegyverfém-szürkében kerül az üzletek polcaira, méghozzá 499 dolláros induló áron. Mindkét változat október folyamán jelenhet meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward