Lenovo X300 vs MacBook Air - Ki a jobb?

Walt Mossberg elemzése szerint a Lenovo ThinkPad X300-as jól teljesít ugyan, de az Apple MacBook Air még így is felülmúlja számos fontos dologban. Azt ugyan el kell ismerni, hogy a 26-án megjelenő X300 többet tud és több mindenre képes, viszont ugyanekkor nagyobb, nehezebb, és jóval drágább is, mint az Apple noteszgépje.

Lenovo X300 vs MacBook Air - Ki a jobb?

Walt Mossberg elemzése szerint a Lenovo ThinkPad X300-as jól teljesít ugyan, de az Apple MacBook Air még így is felülmúlja számos fontos dologban. Azt ugyan el kell ismerni, hogy a 26-án megjelenő X300 többet tud és több mindenre képes, viszont ugyanekkor nagyobb, nehezebb, és jóval drágább is, mint az Apple noteszgépje. Egy teljesen "lecsupaszított" X300-as $2.476-nál indul, egy már használható példány $2.799 (és az aksi még ez esetben is csak fele a normálnak). A 64GB-os SSD háttértár ténye valamelyest megmagyarázza a drágaságot, azonban mivel még opcionális lehetőség sincs hagyományos merevlemez használatára az SSD helyett, így arra sincs mód, hogy az árat akár még csak a közelébe is csökkentsük az Apple induló $1.799-ének. A teljes, DVD-meghajtóval és rendes aksival ellátott X300 pedig kereken $3.000-t kóstál.

Azonban, amint említve is lett, az X300 számos jó tulajdonsággal bír; ilyen például az az üres hely is, amit tetszés szerint tölthetünk be DVD-íróval, ExpressCard-rekesszel, vagy épp egy második aksival. Emellett három USB-porttal rendelkezik, szemben az Air egyetlen portjával; ez azonban azzal is együtt jár, hogy az X300 a legvékonyabb pontján is vastagabb, mint az Air a legterebélyesebb pontján. Paradox módon az X300-as üzemideje is rövidebb, annak ellenére, hogy a processzora is lassabb (1.2GHz vs 1.6GHz); az Apple rendszere 24 percet ver rá az X300-as csúcsára teljes igénybevétel esetén - amely különbség természetesen még sokkalta szembetűnőbb, ha a fél-akkumulátoros X300-ast nézzük.

Mossberg kiemelte még azt is, hogy ami az operációs rendszereket illeti, az Apple ott is határozott előnyt élvez, mivel meglehetősen ellenálló a legtöbb vírussal és kémprogrammal szemben, így a felhasználóik még akár azt a luxust is megengedhetik maguknak, hogy nem telepítenek külön védelmi szoftvereket. Nem tagadta ugyan azt sem, hogy az X300 egy "igen figyelemreméltó mérnöki teljesítmény", mivel az ténylegesen egy teljes rendszer, a megszokottnál kisebb méretben, viszont még így is egyrészt a Windows iránti egyéni preferencia, másrészt pedig a jóval magasabb ár megfizetésére való hajlandóság is szükséges ahhoz, hogy a MacBook Air igazi alternatívájának lehessen tekinteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward