Shop menü

LENCSEVÉGRE KAPTÁK A GIGABYTE GEFORCE RTX 4070 TI VIDEOKÁRTYÁJÁT

Az AERO sorozatú modell letisztult, sallangmentes kivitelben érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Lencsevégre kapták a Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti videokártyáját

Az Nvidia AIB partnerei már készülnek a GeForce RTX 4070 Ti rajtjára, igaz, alighanem rossz szájízzel teszik ezt, ugyanis az Nvidia az utolsó pillanatban lefújta a 12 GB-os GeForce RTX 4080 rajtját, ami végül GeForce RTX 4070 Ti néven kerülhet forgalomba. Ennek megfelelően túl nagy meglepetésre nem számíthatunk, már ami a hardvert illeti, hiszen lényegében a 12 GB-os GeForce RTX 4080 tulajdonságai köszönnek vissza a GeForce RTX 4070 Ti esetében is.

Galéria megnyitása

A Gigabyte egyebek mellett egy AERO sorozatú modellel is várja az érdeklődőket. Ez a videokártya elsősorban a játszani szerető tartalomkészítőket veszi célba; mindazokat, akik nem vágynak „csilli-villi” videokártyára, inkább szerény dizájnnal rendelkező, megbízhatóan és stabilan működő videokártyát szeretnének maguknak, aminél nem baj, ha nem áll rendelkezésre extrém magas gyári órajel.

Galéria megnyitása

A Gigabyte újdonsága természetesen 12VHPWR tápcsatlakozóval érkezik, amihez egy Nvidia gyártmányú átalakító adapter is jár, így az új videokártyát akár két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül is használhatjuk. A 12VHPWR tápcsatlakozóra persze továbbra is érdemes figyelni, már ami a csatlakoztatást illeti, így elkerülhetjük a csatlakozó megolvadásából eredő károkat és kellemetlenségeket, legalábbis erre a megállapításra jutott az Nvidia elsődleges vizsgálata.

Galéria megnyitása

A fenti tápcsatlakozón keresztül maximum 300 W-nyi teljesítményt tud felvenni a videokártya, ami az esetek többségében bőségesen elég lesz. Az alapot természetesen egy 4 nm-es csíkszélességgel készülő AD104-es GPU adja, ami ebben az esetben 60 aktív SM tömbbel, 7680 CUDA maggal, 240 textúrázóval, 80 renderelő egységgel,240 Tensor maggal, illetve 60 RT maggal gazdálkodhat. A GPU-hoz 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat a 12 GB-nyi GDDR6X fedélzeti memória, ahogy azt a 12 GB-os GeForce RTX 4080-nál megszokhattuk.

Galéria megnyitása

A GeForce RTX 4070 Ti várhatóan 2023. január 5-én kerülhet az üzletek polcaira, bejelentésére azonban már hamarabb sor kerülhet, illetve a teljesítményét taglaló cikkek is egy nappal hamarabb érkezhetnek az említett dátumhoz képest.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére