Lencsevégen az olcsó BlackBerry 10-es mobil

Úgyfest, hogy a BlackBerry a lehető legtöbb árszegmensben megjelenhet a közeljövőben. Az R-széria lesz a pénztárcabarát modellek egyike.

Lencsevégen az olcsó BlackBerry 10-es mobil

A BlackBerry terveiről nagyon keveset tudunk, a vállalat általában csak éppen annyi információt közöl a médiával, amennyit ők valóban szeretnének. A kiszivárogtatott információkkal azonban ők sem tudnak mit kezdeni, így a rejtélyes alsóbb kategóriás mobil fotója megállíthatatlanul terjed.

Miután a vállalat bemutatta a BlackBerry 10-et, mindössze egyetlen készüléket kaptunk kézhez - a Z10-et -, amely teljesen az érintésekre hagyatkozik. A következő eszközt azonban leleplezték az operációs rendszerrel, ami nem más volt, mint a BlackBerry Q10 - ez a hagyományos vonalakat követve készült, ennek megfelelően teljes QWERTY billentyűzettel van felvértezve. Ugyanez jellemzi majd az alsóbb rétegeket célzó megoldást is a jelek szerint.

Az R-szériás termék nem felejti el honnan jött, de az egész masina magán hordozza a költségcsökkentés nyomait. A puritán gombsor 35 "fős", akárcsak a BlackBerry Q10-nél látott billentyűzet, tehát itt sincsenek különválasztott kezelőszervek, mindent az érdekes képarányokkal rendelkező kijelzőről tudunk vezérelni. Ennek a felbontása egészen kellemes a Q10-nél, 720 x 720-as, de arról nem esett szó, hogy az R szériánál is maradhat-e a magas pixelsűrűségű panel. Ami a specifikációját nézve biztosnak tűnik az, hogy a belső tárhely 8 GB-os méretet öltött, és microSD segítségével bővíthetjük; valamint az akkumulátor kapacitása, ami 1800 mAh. Minden egyéb adat kiderülése várat magára. A BlackBerry R egyébként szinte biztos, hogy zárt házban lakik, így a telep sem cserélhető, mert a SIM kártyahely és a microSD slot is, az oldalán kapott helyet.

A BlackBerry egyelőre semmi hivatalosat nem közölt, így arról nem is esett szó, hogy pontosan milyen árfekvésű lehet az R szériás okostelefon, továbbá a bemutatás dátuma is tabunak számít. Remélhetőleg a Q10 útnak indítását követően elszórnak némi információmorzsát a következő géppel, illetve a terveikkel kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward