Lencsevégen az ASUS egyedi Radeon RX 5700-asai

Az ASUS újdonságait a korábbi hírek szerint szeptemberre várjuk, ám már most is ízelítőt kaphatunk abból, mivel készül a gyártó a második rajtra.

Lencsevégen az ASUS egyedi Radeon RX 5700-asai

Az AMD AIB partnerei várhatóan augusztus közepén mutatják be egyedi felépítéssel rendelkező Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyáikat, amelyek között alighanem tuningolt példányok is szép számmal lesznek. A legfontosabb szempont persze nem ez, hanem az egyedi hűtés, amelynek köszönhetően remélhetőleg hűvösebben üzemel majd a GPU terhelés alatt, mint a referencia megoldással.

Az ASUS – a többi partnerhez hasonlóan – számos új modellel rukkol majd elő, ezek közül most három újdonságról érkezett hír: az RX 5700 Rog Stirix OC-ről, valamint a TuF sorozatú Radeon RX 5700-as és RX 5700 XT modellekről.

Galéria megnyitása
RoG Strix OC

A Radeon RX 5700 RoG Strix OC esetében egyedi nyomtatott áramkört használ a vállalat, amelyre a DirectCU III-as hűtő kerül. Utóbbi hőcsöveket és alumínium lamellákat használ a hő átvételéhez, a friss levegőt pedig három darab AxialTech ventilátor szállítja. A tápellátásról két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, a videó kimenetek között pedig egy HDMI 2.0b, valamint három darab DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik.

Galéria megnyitása
RoG Strix OC

Ez a modell számos extra szolgáltatással is fel lesz vértezve, vagyis dupla BIOS-t kap, a ventilátorok alacsony terhelés alkalmával leállnak, az RGB LED alapú világítás kikapcsolható lesz, de feszültségmérő pontokat is elhelyeznek a NYÁK-on. Extra még, hogy kapunk egy négytűs ventilátor csatlakozót, amelynek köszönhetően a rendszerhűtést a videokártya terheléséhez igazíthatjuk, maga az RGB LED alapú világítás pedig címezhető lesz és a többi komponenssel is szinkronizálhatjuk. A sort egy elegáns hátlapi hűtőlemez zárja.

Galéria megnyitása
A TuF sorozat

A TuF sorozatot erősítő videokártyák már egyszerűbb, könnyebb hűtőt kapnak, amely felett ismét csak három darab ventilátor pörög, valamint a hátlapi hűtőlemezről sem kell majd lemondani. Az egyelőre nem világos, hogy ezek a modellek milyen extrákat kapnak majd, az viszont már nem titok, hogy a RoG Strix sorozatú modellhez hasonlóan a TuF család tagjai is gyári tuningon esnek át.

Az új videokártyák az elkövetkező hetek folyamán jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikról azonban még nincs hír.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap