Lencsevégen a Colorful különleges VGA-ja

A Colorful mérnökei egy meglehetősen érdekes videokártyával rukkoltak elő, amely GeForce GTX 660-as alapokon nyugszik és egyedi felépítéssel rendelkezik.

Lencsevégen a Colorful különleges VGA-ja

Az új, Colorful iGame Glorious Mission névre keresztelt videokártya hűtőjén a katonai eszközökön és ruházatokon megszokott színvilág köszön vissza, maga a hűtőrendszer pedig elég combosra sikeredett, ami komolyabb tuning lehetőségét is felveti.

Az újdonság speciális hűtőrendszere 5 darab, egyenként 8 milliméteres átmérőjű hőcsőre alapoz, amelyek alumínium lamelláknak adják át a GK106-os GPU által termelt hőt. A hűtőtömböt egy masszív fekete keret veszi körül, amely két darab, egyenként 92 milliméteres átmérőjű légkeverőnek ad helyet.

A ventilátorok felett egy-egy fekete szűrőt láthatunk - ezeket és a ventilátorokat egy zöld keret szorítja a helyükre, méghozzá 16 darab csavar segítségével. Az extrém videokártya hűtő valószínűleg nem csak halkan, de hatékonyan is hűti a GK106-os GPU-t. A hűtés hatásfokát egy hátlapi lemez is javítja, amely az egyenletesebb hőelosztásról gondoskodik.

Az extravagáns hűtőrendszer láttán joggal gondolhatjuk, hogy a GPU és a memóriachipek is átestek némi tuningon. Ez valószínűleg így is van - azért csak valószínűleg, mert az órajelekkel kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Annyi persze tudható, hogy a 28 nm-es gyártástechnológiával készülő GK106-os GPU most is 960 CUDA maggal rendelkezik, közte és a GDDR5-ös fedélzeti memória között pedig 192-bites adatsín teremt kapcsolatot.

A friss videokártyával a vállalat a kínai Battlefield franchise, a PLA (People's Liberation Army) megjelenésére készül. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Colorful iGame Glorious Mission pontosan mikor jelenik meg, de az már most szinte biztosra vehető, hogy a termék csak Ázsiában lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward