Látványos és gyors Radeon RX 5700 XT-t indított el az ASRock

2 GHz feletti órajel elérésére képes, és nagyon agresszív a dizájnja, de ha kell, teljesen némán teszi a dolgát.

Látványos és gyors Radeon RX 5700 XT-t indított el az ASRock

Az ASRock legújabb videokártyájának érkezése nem érhette váratlanul az érdeklődőket, ugyanis a hónap elején már kiszivárogtak képek és apró információmorzsák a Taichi kivitelű Radeon RX 5700 XT kapcsán. És csak eddig kellett várni, hogy az újdonság teljes specifikációjára, és valódi nevére fény derüljön.

Galéria megnyitása

Az ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+ értelemszerűen a 7 nanométeres Radeon RX 5700 XT alapjaira épül, de a gyárinál sokkal erősebb hűtést kapott, és számos más jellemvonásában is módosítva lett, mire ez a különleges modell testet öltött. A teljesítménye kiemelkedő lesz a Radeon RX 5700 XT mezőnyben, persze változatlanul 8 GB-nyi 256 bites, GDDR6 memóriával fog szolgálni, inkább a GPU terén húzott bele a sebességet tekintve. Az ASRock a Taichi grafikuskártyákat (is) igyekszik úgy kialakítani, hogy az tökéletes választást jelentsen a technológia iránt érdeklődőknek, és azoknak, akik a lehető legmagasabb minőséget várják el azon túl, hogy a dizájnt is fontosnak tartják. Szóval ennek fényében aligha kell azon meglepődni, hogy elképesztően látványos lett a burkolat kialakítása a takarólemezektől kezdve a hűtőkön át a beépített világításig. És a készülék mellé prémium lehetőségek is járnak majd ennél az eszköznél.

Galéria megnyitása

Az ilyen új videokártyák esetében az érdeklődők általában az órajeleket szeretnék tudni, éppen ezért a felépítés bemutatása helyett lássuk rögtön, hogy mire képes a Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+. Az alapórajele a kártyának 1810 / 1885 MHz, a játékos módnál a működési frekvenciája 1935 / 2000 MHz, a legmagasabb, boost órajel pedig eléri a 2025 / 2040 MHz-et is. Szóval a kártya képes átlépni a 2 GHz-es frekvenciát is, ha lehetősége adódik rá. A Dual BIOS ezen a szinten már szinte elvárásnak tekinthető, így nem meglepő, hogy ennek sincs híján az újdonság.

Galéria megnyitása

A friss Taichi X OC+ grafikus vezérlő meglehetősen nagy hűtőrendszerrel lett ellátva, ami lefelé fújja majd a levegőt a nyomtatott áramkörre. A termék 2,5 slotot foglal el a házon belül, szóval ezzel mindenképpen érdemes számolni a vásárlás előtt. Három darab légkavaró helyezkedik el a hővezető csövekkel tarkított bordán, és az egyik ventilátor ARGB világítással lett ellátva, amit szoftveresen gyakorlatilag bármilyen módon lehet konfigurálni. Ezt a videokártyát már valóban érdemes lehet vertikálisan elhelyezni, ha arra a felhasználó háza lehetőséget biztosít. És még a fémből készült hátlap is 3D hatású grafikát kapott, szóval ezen a ponton is gondoskodott a látványról az ASRock csapata, plusz egy külön merevítő keret is felhasználásra került. A NYÁK megvastagított, és 10+1 fázisú a VRM, hogy ilyen téren ne legyen probléma a konstrukcióval. Hat monitor számára biztosít kimenetet a Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+, ebből 4 darab DisplayPort, kettő pedig HDMI aljzat.

Galéria megnyitása

Az ASRock elmondta még a videokártya kapcsán, hogy a legtöbb komponens, ami elhelyezkedik rajta, direkt hosszabb élettartamra lett tervezve. A ventillátorok csapágyazása kiemelkedő minőségű és kiegyensúlyozott, és amikor éppen nem indokolt, akkor a légkavarók nem is forognak a Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+-on, és ezáltal ilyenkor teljesen hangtalanul látja el a feladatát a számítógépben. A szükséges helyeken galvanizálással dolgozott az ASRock, és nagyon jó hővezető anyagokat használt fel a hűtők esetében.

Galéria megnyitása

Az ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+ kapcsán azt nem lehet egyelőre tudni, hogy mikor kerülhet be a hazai boltok kínálatába, és az árazásáról sem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap