Különleges ultrabook: itt a HP ENVY 14 Spectre

A HP lerántotta a leplet legfrissebb noteszgépéről, ami ezúttal nem más mint egy különleges dizájnnal rendelkező, rendkívül könnyű, de nagyteljesítményt kínáló ultrabook. A HP ENVY 14 Spectre névre keresztelt újdonság több szempontból is különleges, mindjárt sorra is vesszük, hogy pontosan miért.

Különleges ultrabook: itt a HP ENVY 14 Spectre

A HP lerántotta a leplet legfrissebb noteszgépéről, ami ezúttal nem más mint egy különleges dizájnnal rendelkező, rendkívül könnyű, de nagyteljesítményt kínáló ultrabook. A HP ENVY 14 Spectre névre keresztelt újdonság több szempontból is különleges, mindjárt sorra is vesszük, hogy pontosan miért.

Az új ultrabook méretét tekintve egy 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkező ultrabooknak felel meg, ám esetében a gyártó 14 hüvelykes képátlójú HD LCD kijelzőt alkalmazott, azaz rendkívül helytakarékosan biztosított nagyobb képméretet a felhasználók számára. Hasonló megoldást korábban például már az LG-től is láthattunk. Az ENVY 14 Spectre szokatlan módon több felületen is alkalmazza a könnyű, karcálló felületet biztosító Gorilla Glass üvegréteget: a kijelző előtt, a csuklótámaszon, sőt, még az ultrabook fedlapján is találunk egy-egy ilyen réteget – ez pedig egyedülálló a piacon. Az újdonság egyébként HP Radiance HD kijelzővel érkezik, amely a hagyományos megoldásoknál nagyobb felbontást, jobb fényerőt, gazdagabb színeket és jobb betekintési szögeket kínál. Az LCD panel szerepét a hírek szerint egy IPS alapú, 1600 x 900 pixeles natív felbontás mellett üzemelő példány töltheti be, amely 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget kínál

A processzor szerepét a legfrissebb Intel Core sorozatú központi egységekre bízták, az adatok tárolásáról pedig akár 256 GB-nyi tárhely is gondoskodhat. A konfigurációban két darab szupergyors mSATA SSD meghajtó is elhelyezhető, így a Rapid Start Technológiával karöltve rendkívül gyors boot időt és gyors készenléti állapotból történő visszatérést kínál a rendszer. A 20 milliméter vastag, kb. 1,8kg-os súllyal rendelkező ENVY 14 Spectre Beats Audió rendszerrel kerül forgalomba, amely minőségi hangzást kínál. Az audió rendszerhez egy stílusos, alumíniumból készült analóg hangerőszabályzó is jár, amely képes a Beats Audio menedzserrel is együttműködni. Az audió rendszerhez tartozik a HP Wirleless Audio támogatása is, amely egyszerre maximum négy KlearNet kompatibilis eszköznek tud tömörítetlen audió adatfolyamot továbbítani.

A HP ENVY 14 Spectre HP Radiance billentyűzettel érkezik, amely minden egyes billentyű számára külön LED-es háttérvilágítást kínál. A háttérvilágításhoz egy jelenlét-érzékelőt is kapcsoltak, amely észreveszi, ha a felhasználó eltávolodott az ultrabooktól, ennek megfelelően elhalványítva kikapcsolja a háttérvilágítást, majd ha a felhasználó visszatért, automatikusan visszakapcsolja.

A rendszer megfelelő hűtéséről a HP CoolSense technológiája gondoskodik, amely egyúttal segít, hogy a noteszgép mindig a lehető leghűvösebben üzemeljen. A pontos, precíz többérintéses támogatásról a HP ImagePad gondoskodik, a HP TrueVision HD webkamera pedig a minőségi, tiszta képet biztosítja egy-egy videó telefonálás alkalmával.

Az új ultrabook Gigabites Ethernet vezérlővel, USB 3.0-s porttal, HDMI videó kimenettel és mini DisplayPort videó kimenettel érkezik, de ezen kívül WiFi adaptert is tartalmaz. A termékhez jár az Adobe Photoshop és Premiere Elements szoftverek teljes verziós kiadása, de rajtuk kívül egy előtelepített Norton Internet Security kiadás is a kínálat részét képezi, amelyhez kétéves licenc jár.

A hivatalos közlemény szerint a HP ENVY 14 Spectre február 8-án jelenik meg az Amerikai Egyesült Államok területén, ahol 1399,99 dolláros induló áron lehet majd hozzájutni. Reméljük, idővel a most még eltitkolt részletek is kiszivárognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward