Különleges kameraszenzorral állt elő a Samsung

A vállalat új fejlesztése az okostelefonoknak szól és több célra is fel lehet majd használni.

Különleges kameraszenzorral állt elő a Samsung

A Samsung egyre több energiát fektet a képérzékelőinek a fejlesztésébe, és esetenként egészen érdekes megoldásokkal rukkol elő. Ezúttal például egy olyan egység érkezéséről számolhatunk be, aminek a megalkotásakor az volt a legfontosabb szempont, hogy a végeredmény kompakt legyen.

Az ISOCELL szériát gyarapító Slim 3T2 a vállalat elmondás szerint a világ legkisebb nagyfelbontású szenzora lett (20 MPixeles). Az érzékelő 1/3,4 hüvelykes fizikai méretűre lett szabva, és a hivatalos közleményben foglaltak szerint 0,8 mikronosak az egyes képpontok az érzékelőn. Korábban a vállalat már mutatott be ilyen pixelmérettel dolgozó egységeket, de azok jóval nagyobbak voltak és 32, valamint 48 megapixeles felbontással szolgáltak. És ahogy a korábbi szenzorok esetében láthattuk, a Samsung ezúttal is biztosítja a Tetracell technológiáját, ami a pixelek összevonására szolgál, és ennek a használatakor már 1,6 mikronról lehet beszélni, ami különösen nagy fényérzékenységet biztosít; persze ebben az esetben azzal is számolni kell, hogy a fotók 5 megapixelesek lesznek. Itt már a fejlesztők az ISOCELL Plus technológiát alkalmazzák a lehető legjobb minőség elérése érdekében – ezt a rendkívül kicsi pixelek teszik szükségessé.

Galéria megnyitása

Az újdonság a Samsung meglátása szerint felhasználható lesz az okostelefonok előlapján és a hátoldalán is. A különösen kompakt kialakításra a mobilok frontján azért lesz szükség, mert az újonnan megjelent, „kameralyukas” panelekkel akkor lehet igazán jól mutató dizájnt összehozni, ha a kivágás minél kisebb. Az ISOCELL Slim 3T2-vel pedig a cég szakemberei szerint nagyon kicsi modult lehet létrehozni, és így nem kell majd neki akkora lyukat vágni a kijelzőbe, mint a mostani kameráknak. És a pixelösszevonási lehetőségnek köszönhetően az egység gyengébb fényviszonyok mellett is képes lesz elfogadható minőségű szelfiket készíteni, ami azért fontos, mert az előlapon egy ilyen dizájnnál már nem marad hely a LED-es villanónak – és egyébként is kevés készüléknek van külön segédfény a frontján.

A hátlapon a Samsung úgy véli, hogy a teleoptikával szerelt kameráknak biztosíthat megfelelő alapot az ISOCELL Slim 3T2, itt ugyanis a modulon belül nagyobb hely marad a lencserendszer számára. Ebben az esetben a vállalat nem számol a Tetracell technológiával, szóval úgy véli, hogy nem lesz szükség a pixelek csoportosítására, mindig a natív felbontásán (20 MPixel) fog dolgozni az egység. Így az illetékesek elmondása alapján az új alapot használva az extra tízszeres digitális zoom bevetése során sokkal jobb képminőség hozható majd kalap alá. A Samsung kiszámolta, hogy az 1/3 colos, 13 megapixeles érzékelőjére épített megoldástól hét százalékkal alacsonyabb egységet lehet a Slim 3T2-vel létrehozni, így adott esetben az eszköz is vékonyabb lehet, vagy elhagyható a kitüremkedés a kameránál.

A Samsung ISOCELL Slim 3T2 tömeggyártása eddig nem kezdődött meg, de még ebben a negyedévben beindulhat. Arról nem szólt a fáma egyelőre, hogy az ISOCELL Slim 3T2 hol fog elsőként bevetésre kerülni, de valószínűleg nem csúcsmodell ad majd neki otthont, mivel a Samsung az egyik félmondatában azt vetíti előre, hogy a középkategóriás mobilokban bukkanhat majd fel ez az egység.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap