Különleges GeForce GTX 980 Ti VGA-t villantott a Colorful

Dupla BIOS, 14 fázisú VRM áramkör, tuningolt GPU, egyedi hűtés, GPU terheltség-jelző LED-sor – minden van a Colorful termékén, ami a sikerhez kell.

Különleges GeForce GTX 980 Ti VGA-t villantott a Colorful

A Colorful egy érdekes GeForce GTX 980 Ti alapú videokártyát mutatott be, amely egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lappal, gyárilag megemelt GPU órajelekkel és egyedi hűtéssel kerül az üzletek polcaira. A GeForce GTX 980 Ti iGame Ymir-X típusjelzéssel ellátott újdonság a Colorful termékpalettáján az Ymir-U és a KUDAN között kaphat magának helyet, felszereltségére és teljesítményére pedig aligha lehet panasz.

Az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lap egy 14 fázisú VRM áramkört rejt, ami két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül szerzi be a számára szükséges áramot. A tápellátást minőségi komponensek biztosítják, így stabilitással és a tuningpotenciállal aligha lehet probléma.

A hosszú nyomtatott áramköri lapon egy GM200-as GPU és összesen 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM teljesít szolgálatot – ezek között természetesen 384-bites adatsín teremt kapcsolatot. Az új videokártya GPU-ja 1127 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen ketyeg – a referencia 1002/1075 MHz helyett –, a GDDR5-ös memóriachipek azonban megúszták a tuningot, így esetükben 7 GHz-es effektív órajelre számíthatunk.

A videokártya hűtő szerepét egy egyedi tervezésű, két slotos felépítésű megoldás tölti be, amely összesen hat darab 8 milliméteres átmérőjű hőcsővel vezeti el a GPU által termelt hőt az alumínium lamellákból álló hűtőtömbökhöz. A hűtőtömbök felett három darab ventilátort helyeztek el, amelyek halkan, de hatékonyan dolgoznak – vezérlésük hőmérséklet-alapon történik.

A Colorful újdonsága két BIOS-t kapott, tetején pedig pirosan világító Colorful iGame logó is látható. A GPU aktuális terheltségi szintjéről LED-ekből álló tömb ad információt, ami nem csak látványos, de esetenként hasznos is.

A friss videokártya várható megjelenésével és listaárával kapcsolatban egyelőre nincs információ, ám sajnos könnyen lehet, hogy ezt a terméket is csak az ázsiai térségnek szánja a gyártó, de a Colorful idővel egyéb térségeket is meghódíthat, ha minden a terveknek megfelelően halad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward