Korábbi Pixelekekel is megy már a valós idejű feliratozás

A Recorder alkalmazás szélesebb körben elérhető ettől kezdve.

Korábbi Pixelekekel is megy már a valós idejű feliratozás

A Google Pixel 4 az Android 10 operációs rendszert futtatja, de néhány olyan funkció is van benne, amiket a korábbi Pixelek nem kaptak meg, annak ellenére, hogy ugyanúgy Android 10 rendszerre frissültek. Viszont az egyik ilyen képességet, a fejlett Recorder appot most megkapták a korábbi masinák is.

A különböző Pixelek sokszor vonultatnak fel kisebb-nagyobb egyedi funkciókat, és a Recorder alkalmazás például ilyen volt eredetileg a Pixel 4 esetében. A Recorder arra szolgál, hogy képes felvenni és tárolni különböző hanganyagokat, de ez igazából egyáltalán nem új dolog. Ami miatt konkrétan ez a fejlesztés érdekes, hogy valós idejű átiratot tud létrehozni a hallottakból.

Galéria megnyitása

A Pixel 4 a Recorderrel képes arra, hogy rögzített beszélgetésekben szövegrészletek alapján kereshessen a felhasználó. Ez nagyon sok esetben jöhet rendkívül jól. Interjúk felvételénél, órai anyagok rögzítésénél, tárgyalások megörökítésénél, és még sok más esetben teheti egyszerűbbé a felhasználók dolgát. Telefonhívásoknál is lehet használni, és meg tudja azt oldani, hogy a másik fél által mondottakat is feliratozza a képernyőn szinte szinkronban.

A Wall Street Journal tesztelte korábban a valós idejű átírások készítésére szolgáló funkciót, és lenyűgözően jól tette ez a dolgát. Csak nagyon szélsőséges esetekben lehetett kitolni vele, amikor már elveszítette a fonalat.

A WJS munkatársai biztosra szerettek volna menni, és a tesztelés idejére felkeresték a világ leggyorsabban beszélő nőjét, aki Guinness-rekordot jegyez ezen a téren, valamint néhány nagyon erős akcentussal beszélő személyt is felkértek, hogy segítsenek a Recorder képességeinek a felmérésében. A teszten nagyon jól teljesített a rendszer, szinte minden esetben megbízhatóan tudta tenni a dolgát a funkció.

A Recorder a Pixel 4 mellett mostantól érhető el a régebbi Pixel eszközök számára. Egészen pontosan a Pixel 2-től van támogatás, szóval az első Pixel már kimarad ebből. Elvileg ennek a funkciónak a működését is gépi tanulás, mesterséges intelligencia segíti, ami a Pixel 4-nél a legfejlettebb, de az eddigiek alapján a korábbi mobilok is megfelelő számítási kapacitással rendelkeznek ahhoz, hogy ez a képesség megbízhatóan működjön. Az átiratok a Pixel 2-től tökéletesen működnek, nincs gond a szerényebb hardverrel rendelkező Pixel 3a szériánál sem.

Fontos, hogy a Recorder kapcsán kiemelte a Google, hogy ez kizárólag az okostelefonon fut. Nem küldi el a rendszer távoli szerverre a felvételeket az átíratok elkészítéséhez, sem pedig a tároláshoz. Az okostelefon teljesen önállóan képes szinte mindent, gyakorlatilag késlekedés nélkül értelmezni és felirat formájában azonnal tálalni, valamint mentést is készíteni.

Recorder: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap