Konvertibilis ultrabook tízórányi akkumulátoros üzemidővel

Az Intel bemutatott egy olyan konvertibilis ultrabookot, amely Haswell APU egységgel rendelkezik és tábla üzemmódban egyetlen akkumulátortöltéssel 10 órányi üzemidőt kínált.

Konvertibilis ultrabook tízórányi akkumulátoros üzemidővel

Napjainkban az Ivy Bridge alapú konvertibilis táblák közepes teljesítményre képesek, legalábbis ami az akkumulátoros üzemidőt illeti. Például a Samsung ATIV Smart PC Pro 700T nagyjából 6,4 órányi webböngészést, vagy 5,3 órányi videó nézegetést visel el, mielőtt akkumulátora teljesen lemerülne.

Ugyan a fenti értékek egyáltalán nem tűnnek rossznak, az Intel mégis azt ígéri, hogy a következő generációs, Haswell ULV APU egységgel ellátott konvertibilis táblák érkezésével az akkumulátoros üzemidő jelentősen jobb lesz. Az Engadget munkatársai a napokban már kipróbálhattak egy új, következő generációs konvertibilis táblát, amely 13,3 hüvelykes képátlójú, 1080p-s natív felbontást kínáló érintőkijelzővel rendelkezett.

A North Cape kódnévre keresztelt referencia modell tábla üzemmódban, azaz lecsatolt billentyűzettel tízórányi akkumulátoros üzemidőt kínál, ami igen impresszív. Az akkumulátort is tartalmazó billentyűzet felcsatolásakor az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető üzemidő már 13 órára ugrik, ami több, mint kiváló.

Az új ultrabook prototípus egy érdekes, korábban már látott, rendkívül hasznos szolgáltatást is felvonultat. Amennyiben a billentyűzetet leválasztjuk, a 13,3 hüvelykes képátlójú, kapacitív érintő támogatással ellátott megjelenítő 11,6 hüvelykes képátlóra vált, így a táblaként funkcionáló készüléket gond nélkül, stabilan foghatjuk, ugyanis a kijelző szélén, körben egy elég széles, érintésre érzéketlen sáv keletkezik.

A Haswell APU egységek és a hozzájuk tartozó alaplapok várhatóan június elején érkeznek, ám az egyelőre nem tisztázott, hogy a család ultrabookokba szánt változatai - és velük együtt az új ultrabookok - pontosan mikor jelennek meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward