Konami infóbomba

A Konami már viszonylag korán közzétette E3-as anyagait és előzeteseit, ebből nyújtunk nektek most bőséges kóstolót.

Konami infóbomba

A cég két évfordulót is ünnepel az idén: a Frogger 30 éves, a Castlevania pedig 25, ennek alkalmából a Castlevania: Lords of Shadowhoz újabb letölthető tartalmak lesznek elérhetőek, a Frogger pedig beugrál a Ninendo 3DS-re is.

A Nintendo 3DS-re készülő Metal Gear Solid Snake Eater tisztelgés a sorozat sikere előtt, ez a játék igazi 3D-s élményt ígér dzsungeles környezetben, ebből még az előzetesben is érzékelhető valami, pedig az nem 3D. A fejlesztők arra törekedtek, hogy a 3DS különleges eszközeit is használhassuk a játékban, a beépített kamerával például olyan képeket készíthetünk, melyek mintáját feltehetjük az álcaruhára (a vadonban rózsaszín, Hello Kitty-s minták használata nem ajánlott). A beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően segíthetünk Snake-nek a fára mászásban is, de vigyázzunk, ha túlzottan megbillentjük a kézikonzolt, hősünk lepottyanhat.

Metal Gear Solid Snake Eater

Új infókat kaptunk a Pro Evolution Soccerről is. A PES 2012-ben még többet finomítottak mind az ellenfelek, mind csapatunk mesterséges intelligenciáján, így még élethűbb, még realisztikusabb játékmenetre számíthatnak a focirajongók.

PES 2012

A Rebellion japán és európai csapata által együtt fejlesztett Neverdeadről sokmindent megtudhattunk; alapkoncepciója, hogy a főhős Bryce Boltzmann halhatatlan, aki lazán elveszítheti végtagjait, vagy akár a fejét is, azok mindig visszatalálnak hozzá, vagy inkább ő hozzájuk. Bryce 500 évvel ezelőtt démonvadász volt, aki kihívta a démonok királyát, és nemcsak a párbajt, feleségét is elvesztette. Napjainkban is tovább űzi mesterségét, bosszú- és nyereségvágytól hajtva üldözi a gaz démonokat. Ezzel a nem mindennapi külső nézetes, önmagát nem túl komolyan vevő shooterrel a fejlesztők különleges és humoros játékélményt ígérnek. Az előzetes alatt a Megadeth Never Dead című számát hallhatjuk, melyet a kiváló zenekar direkt a játékhoz készített.

Neverdead

Remek hírekkel kényezteti a Silent Hill rajongókat a Konami a francshise-zal kapcsolatban. Már az utómunkáknál tart a Silent Hill: Revelation 3D film, melynek rendezője és írója, Michael J. Bassett maga is nagy gamer, és a sorozat jó ismerője.

A tervezett játék megjelenések között szerepel a Silent Hill Collection, amely nemcsak a nosztalgiázni vágyóknak szól (ez a gyűjteményes kiadás a Silent Hill 2 és 3 HD remake-jét tartalmazza), és a Silent Hill Book of Memories, amely exkluzívan a Sony új generációs kézikonzoljára, a Playstation Vitára fog kijönni. És amire talán a legjobban várunk: a Silent Hill: Downpour, melynek főhőse Murphy Pendleton, az elítélt. A Downpour még az idén télen fog megjelenni, és az előzetes alapján ismét félelmetesen és hangulatosan sötét vérbeli horrortörténetet kapunk.

Silent Hill: Downpour

A jétékmegjelenések mellett a legnagyobb durranás Hideo Kojima titkos projectje, az a platformok közötti játékmentés rendszer, amely Transfarring névre hallgat, és lényege, hogy összeköti a konzolunkat kézikonzolunkkal, azaz egy PS3-on elkezdett játékot a mentés áttöltése után otthonról elindulva bárhol folytathatunk PSP-n, majd ha hazaértünk, PS3-ra való visszatöltés után újra konzolunk elé ülhetünk és ott folytathatjuk, ahol PSP-n abbahagytuk.

Az első játék, amely támogatja ezt az új technológiát a Metal Gear Solid: Peacewalker, amely a Metal Gear Solid HD Collectionben is megtalálható lesz majd. Ez a gyűjteményes kiadás a Peacewalkeren kívül a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty és a Metal Gear Solid 3: Snake Eater játékokat tartalmazza majd, és nagy meglepetésként nemcsak PS3-ra, hanem Xbox 360-ra is megjelenik. 2012-ben jelenik meg a Zone of the Enders HD collection, amely szintén kompatibilis lesz a Transfarring technológiával.

Kojimáék a transfarring mellett a Fox nevű teljesen saját fejlesztésű motoron dolgoznak, melynek segítségével a jövőben egyszerre több különböző platformra is tudnak majd játékokat fejleszteni. Egyelőre nem sokat mutattak belőle, de amit láthattunk, az gyönyörű.

 

 

Kojima Fox motor interjú

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward