Konami: „A mobil a fő platformunk!”

Hideki Hayakawa döntésének értelmében a cég a jövőben elsősorban a mobiljátékok fejlesztésére fog fókuszálni.

Konami: „A mobil a fő platformunk!”

Bármilyen vadnak is tűnt a feltételezés pár nappal ezelőtt, tényként kell kezelnünk, hogy a Konami a jövőben még a mostaninál is kevesebbet fog a konzolokkal foglalkozni, mert a vezetőség inkább a mobiljátékokra kívánja helyezni a hangsúlyt.

Hideki Hayakawa, a cég új vezérigazgatója szerint a vállalatnak jóval agresszívebben kellene terjeszkednie a mobil-szegmensben. A férfi nyilatkozata alapján, mivel "még a játékok fizikai kópiáit birtoklók is hajlanak az extra tartalom megvásárlására", az alkotásaiknak ki kell majd elégíteniük ezt az igényt. Azaz fejlesztőiknek olyan játékokat kell majd tető alá hozniuk, amik bőségesen el lesznek látva megfizethető áron kínált letölthető kiegészítőkkel.

Hayakawa ezen kívül azt is közölte a Nikkei Trendy Net-nek adott interjújában, hogy a sikeresebb sorozataik előbb vagy utóbb, de mobilonkészülékeken is futtatható címekkel fognak gazdagodni.

Tekintve, hogy a cég leállította a Silent Hills munkálatait és a külsős munkatárssá visszafokozott Hideo Kojima több megbízható forrás szerint a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain megjelenése után végleg elhagyja a vállalat kötelékét, kijelenthetjük, hogy a jelek szerint a Konaminál egyszer és mindenkorra lezárult egy korszak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward