Kompakt folyadékhűtő szettek színes világítással a SilverStone-tól

Az új szettek az Asetek platformjára támaszkodnak, forgatható fittingekkel érkeznek és egy kivitelével az összes modern processzorfoglalatot támogatják.

Kompakt folyadékhűtő szettek színes világítással a SilverStone-tól

A SilverStone nem csak M.2-es SSD kártyákat célzó bővítőkártyákkal jelentkezett az elmúlt napokban, hanem két új folyadékhűtő szettel is, amelyek a Tundra RGB sorozatot erősítik. Mindkét újdonság kompakt kivitelben érkezik, természetesen hűtőközeggel feltöltve, ám hőleadó radiátor terén már vannak különbségek közöttük.

A Tundra RGB TD02-es modell egy 274 milliméter hosszú és 120 milliméter széles hőleadó radiátort kapott, amelyen két darab 120 milliméteres légkeverő teljesít szolgálatot. Ezzel szemben a TD-03-as változat már csak egy 120 milliméter széles és 154 milliméter hosszú hőleadó radiátorral, valamint egy 120 milliméteres ventilátorral rendelkezik. Az alumíniumból készített hőleadó radiátorok vastagsága egyformán 32 milliméter.

Galéria megnyitása
TD02

Mindkét szetthez ugyanolyan folyadékhűtő blokk jár: ennek alapját egy 0,2 milliméteres mikro-csatornákkal ellátott réz talpazat adja, amely felett egy szivattyú dolgozik, a ház felső részére pedig RGB LED alapú világítás került. A szóban forgó ház viszonylag kompakt, hiszen alapterülete 58 x 58 milliméter, magassága pedig 42 milliméter. A hűtőközeget keringető szivattyú fordulatszáma 2500 RPM környékén helyezkedik el, tápellátása pedig 12 voltos ventilátor-tápcsatlakozón keresztül történik – a maximális áramfelvétel 0,28 A.

Galéria megnyitása

A fittingeket ezúttal forgatni is lehet, így kényelmesebben elrendezhetjük a 310 milliméter hosszú gumicsöveket az adott rendszerben. Magát a platformot egyébként nem a SilverStone fejlesztette, hanem az Asetek biztosította, amit aztán a SilverStone mérnökei saját igényeikre szabtak.

A Tundra RGB sorozat tagjain található ventilátorok PWM támogatással rendelkeznek, üzemi fordulatszám-tartományuk pedig 600 és 2200 RPM között helyezkedik el. A zajszint fordulatszámtól függően 15,3-tól egészen 34,8 dB(A)-ig terjed, légszállítás terén pedig 83,7 CFM csúcsteljesítményre számíthatunk. Annak érdekében, hogy a ventilátor motorja által keltett rezgés ne terjedjen át a hőleadó radiátorra, rezgéselnyelő gumibetéteket is tartalmaz a műanyag ventilátor-keret.

Galéria megnyitása
TD03

Az új folyadékhűtő szettek kompatibilisek az Intel LGA-775/115x/1366/2011/2066-os, illetve az AMD Socket AM2/AM3/AM4/FM1/FM2-es processzorfoglalatjaival, vagyis szinte minden népszerű asztali processzorhoz passzolnak, leszámítva a HEDT szegmenset célzó RYZEN Threadrippereket.

A SilverStone újdonságai rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikról azonban még nem adott tájékoztatást a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap