Komoly problémákkal indult a PC-s Batman: Arkham Knight

Sokaknál szinte játszhatatlanul szaggat a játék, és ismét leginkább az AMD-tulajdonosok vannak gondban.

Komoly problémákkal indult a PC-s Batman: Arkham Knight

Durván rávetödőtt a nép a Batman: Arkham Knightra, és természetesen aki a maximális grafikai élményt tartja szem előtt, és rendelkezik is a megfelelő PC-vel, az ezúttal is ezt a változatot preferálta. Úgy tűnik azonban, hogy jelenleg két súlyos probléma hátráltatja a Steam platformon megjelent játék maradéktalan élvezetét.

Az egyik a játék fájlrendszerével kapcsolatos. Úgy tűnik, hogy a Steam előtöltés funkciója továbbra sem működik teljesen, vagy a játék fejlesztői rontottak el valamit, de aki előre letöltötte a fájlokat, majd el akart kezdeni játszani, menet közben fagyásokat és összeomlásokat tapasztalt. Olyan sokaknál jelentkezik ez a probléma, hogy a Steam értékelései között jelenleg több a negatív, mint a pozitív visszajelzés. A játék teljes újratöltése persze többnyire megoldja a problémát, de ilyen nagy adattömeget nem mindenki tud gyorsan letölteni, és nem mindenki rendelkezik korlátlan forgalmú internettel sem.

A másik fő probléma a játék teljesítménye. A tapasztalatok szerint számos esetben, főleg a városban repülés és a Batmobile vezetése közben iszonyatosan le tud esni a teljesítmény, akár 5-10fps-re is. A gond főleg az AMD kártyák tulajdonosait érinti, de előfordul olyan nVidia-csúcskártyákon is, amint a GTX 970, 980 és a Titan X. Az nVidia-tulajdonosoknak mindenképpen érdemes feltelepíteni az új Game Ready Drivert, az AMD tulajdonosok pedig itt találják az új béta drivert, a 300-as sorozathoz pedig erre. A Rocksteady elmondta, dolgoznak az AMD-vel a problémák megoldásán.

Sokaknál jelentkezik továbbá egy olyan hiba is, hogy a játék minden újraindítást követően 30fps-re zárja a framerate-et. Ezen úgy lehet átlendülni, hogy megkeressük a játék telepítési mappájában a BMSystemSettings.ini fájlt, és a "maxfps" résznél a 30-at átírjuk vagy 60-ra, vagy 0-ra, ha teljesen unlocked framerate-tel akarunk játszani.

Az Nvidia GameWorks lehet a probléma forrása az AMD-nél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward