Költséghatékony Z390-es alaplap az ASRock-tól

A Z390 Phantom Gaming 4s a belépőszintet veszi célba, felszereltsége azonban így sem rossz.

Költséghatékony Z390-es alaplap az ASRock-tól

Az ASRock egy belépőszintű Z390-es alaplappal bővítette Phantom Gaming sorozatát, ami elsősorban a költséghatékony Z390-es alaplapokat kereső vásárlókat veszi célba a maga 118 dolláros árával. Az új alaplap nyolcfázisú VRM áramkörrel várja az LGA-1151v2 foglalatba illeszkedő 8. és 9. generációs Intel Core processzorokat, tápellátását pedig a szokásos 24-tűs ATX és a 8-tűs EPS csatlakozón keresztül biztosíthatjuk. A négy darab memóriafoglalatban összesen maximum 128 GB-nyi rendszermemória kaphat helyet, órajel terén pedig akár a DDR4-4300 MHz-es, illetve ezeknél gyorsabb modulok támogatása is megoldott.

Galéria megnyitása

A Z390 Phantom Gaming 4S keskeny nyomtatott áramköri lappal érkezik, amelynek alapterülete mindössze 30,5 x 21,3 centiméter. A bővítőhelyek között két PCI Express 3.0 x16-os slot sorakozik, amelyek közül a felső x16-os, az alsó pedig x4-es sávszélességet kínál, de rajtuk kívül kapunk még három darab PCI Express 3.0 x1-es slotot is. A WiFi és Bluetooth vezérlővel ellátott bővítőkártyák számára egy M.2-2230-as slotot is elhelyeztek az alaplapon, ami Intel CNVi támogatással is rendelkezik.

Galéria megnyitása

Az M.2-es meghajtókat egy M.2-22110-es slot várja, ami a PCI Express 3.0 x4-es, illetve a SATA 6 Gbps-os csatolót használó kártyákat egyaránt támogatja. Ezeken kívül további hat darab SATA 6 Gbps-os slot is szerepel a kínálatban, amelyekhez természetesen RAID 0,1,5,10 támogatás is jár. Azt persze szem előtt kell tartani, hogy ha az M.2-es slotba SATA 6 Gbps-os eszköz kerül, akkor a SATA3_1 port kikapcsol.

Galéria megnyitása

Az új alaplap Realtek ALC1200 típusú, ELNA audió kondenzátorokat használó 7.1 csatornás audió vezérlővel érkezik, a vezetékes kommunikációt pedig egy Intel I219V típusú GbE vezérlővel segíti. A hátlapon négy darab USB 3.2 Gen1 Type-A port sorakozik, amelyek lényegében USB 3.0-s megoldások, de rajtuk kívül két USB 2.0-s port, egy HDMI videó kimenet, két PS/2-es port, valamint három darab 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó és egy RJ45-ös port is helyet kapott itt.

Galéria megnyitása

Az alaplapi tüskesorokkal COM kivezetéshez, TPM kivezetéshez, illetve három darab USB 2.0-s és négy darab USB 3.0-s porthoz juthatunk. Az RGB LED alapú világítás szerelmesei két normá, illetve egy címezhető RGB LED csatlakozónak is örülhetnek.

Az ASRock Z390 Phantom Gaming 4S már kapható kereskedelmi forgalomban, kínálatunkban éppen 41 690 forintos áron érhető el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap