Költséghatékony H81-es alaplappal rukkolt elő az MSI

A H81-P33-as újdonság remek választás lehet, ha Haswell alapú költséghatékony asztali számítógép építése a cél.

Költséghatékony H81-es alaplappal rukkolt elő az MSI

Az MSI legújabb alaplapja a költséghatékonyság jegyében készült, így a termék az Intel H81-es lapkakészletét kapta. A H81-P33-as alaplap LGA-1150-es processzorfoglalattal várja az Intel negyedik generációs Core i sorozatú processzorait, azaz a Haswell központi egységeket. Az adott processzor hatfázisú tápellátással gazdálkodhat, maga a processzorfoglalat pedig két darab DDR3-as memóriafoglalathoz kapcsolódik. Utóbbiak maximum 32 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória alkalmazására adnak lehetőséget, ami bőségesen elég.

MSI H81-P33
MSI H81-P33

A bővítőhelyek között ezúttal egy PCI Express 2.0 x16-os, két PCI Express 2.0 x1-es, illetve három darab PCI slotot találunk. A PCI Express x16-os slot a H81-es lapkakészlet sajátossága - ha úgy tetszik, költséghatékony mivolta - miatt nem kapott PCIe 3.0-s támogatást, de ez aligha probléma. A SATA portok között ezúttal két darab 3 Gbps-os és két darab 6 Gbps-os példány sorakozik, eSATA port pedig nem áll rendelkezésre. USB 3.0-s csatlakozókból négyet kapunk: kettőt hátlapi port, kettőt pedig alaplapi kivezetés formájában lehet elérni. A videó kimenetek között ezúttal egy dual-link DVI, illetve egy D-Sub port lapul, HDMI csatlakozó sajnos nincs.

MSI H81-P33
MSI H81-P33

Az új, ATX formátummal érkező alaplap HD audió vezérlővel és Gigabites Ethernet vezérlővel egyaránt rendelkezik. A termék AMI UEFI BIOS-t kapott, ami grafikus felhasználói kezelőfelületet biztosít a felhasználók számára. A kínálatban természetesen Windows8 Fast Boot támogatás is jelen van.

MSI H81-P33
MSI H81-P33

Az MSI újdonsága hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig valamivel 100 dollár alatt helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward