Kiváló StarCraft 2-játékos a DeepMind MI-je

10-1-re nyert a profik ellen.

Kiváló StarCraft 2-játékos a DeepMind MI-je

Az AlphaStar nevű MI-t a Google DeepMind kifejezetten arra a célra készítette, hogy Starcraft 2-bajnokot neveljenek belőle, és úgy tűnik, nagyon jól haladnak a dologgal. A DeepMind a Google szerint készen állt megvívni a profi játékosokkal, és mint kiderült, ez határozottan így van.

A tavaly felvett meccsek során a korábbi összecsapások adataival felkészített AlphaStar 10-0-ra győzedelmeskedett az emberiség felett, de aztán bosszút álltunk egy élőben közvetített bemutató során, ahol végül a Team Liquid-tag Grzegorz „MaNa” Komincz nyert.

Az MI a protossokkal arat, elsőként viszont a zerg-profi Dario „TLO” Wünsch volt az ellenfele, akit 5-0-ra semmisített meg a rendszer. Érdekesség, hogy bár nem ezt várnánk, de az MI reakcióideje lassabb volt, mint TLO-é, így nem a sebesség döntött, hanem az, hogy előnyt kovácsolt olyan stratégiákból, amiket a betáplált adatokból szedett össze. Persze ezek több tapasztalatot biztosítottak neki, mint amennyit egy emberi játékos valaha is képes lenne összeszedni.

MaNa a világ egyik legjobbja a protossokkal, de az AlphaStar őt sem kímélte a felvett meccseken. Szerencsére nem programozták felvágósra, ellenkező esetben minden bizonnyal a Twitteren froclizott volna minket… Az élő összecsapás során azonban megszakadt a sorozat: bár az MI erősebben kezdett, volt néhány baklövése, amiket MaNa könyörtelenül ki is használt.

A DeepMind szerint a protossok esetében használt technikák minden frakcióra alkalmazhatóak, tehát a jövőben zerg és terran MI-csapatokra is számíthatunk, ráadául a dolog túlmutat a StarCraft 2-n: a cég úgy véli, a nyelvi feldolgozás, vagy az összetett folyamatmodellezés, mint például az időjárási előrejelzések is olyan terület lehet, ahol az AlphaStar segíthet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap