Shop menü

KIVÁLÓ FELSZERELTSÉGGEL ÉRKEZIK A DELL ÍVELT KIJELZŐS ULTRASHARP MONITORA, AMI MÉG 2,5 GBE VEZÉRLŐT IS KAPOTT

Remek színhűségre, nagy képátlóra, viszonylag magas felbontásra, illetve egy kiváló KVM Switchre számíthatunk az IPS Black alapú monitor esetében.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kiváló felszereltséggel érkezik a Dell ívelt kijelzős UltraSharp monitora, ami még 2,5 GbE vezérlőt is kapott

A Dell egy új, ívelt kijelzővel felvértezett UltraSharp sorozatú monitorral jelentkezik, ami rendkívül jó felszereltséggel és remek tulajdonságokkal rendelkezik, viszont meg is kérik az árát, hiszen 1529,99 dollárt kérnek el érte. Az alapokat ezúttal egy 37,5 hüvelykes valós képátlójú IPS Black panel adja, ami a szokásos 1000:1 és 1200:1 tipikus kontrasztarány helyett immár 2000:1 kontrasztaránnyal dolgozhat.

Galéria megnyitása

Maga az IPS Black panel WQHD+ felbontással bír, ami jelen esetben 3840 x 1600 pixeles képterületet jelent. A 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes monitor „csak” 300 nit maximális fényerősséget kínál, képfrissítési rátája pedig 60 Hz-en tetőzik. Az egyelőre nem világos, hogy valódi 10-bites panelről van-e szó, vagy esetleg egy 8-bites megoldásról, ami az FRC használatával biztosítja a 10-bites színmegjelenítést. Akárhogy is, a 8 ezredmásodperces válaszidővel dolgozó, hagyományos W-LED típusú, él-háttérvilágítással rendelkező panel igen jó színhűséget kínál, hiszen az sRGB és a REC.709 színteret egyaránt 100%-ban képes lefedni, már ami a megjeleníthető színárnyalatok számát illeti, a DCI-P3 esetében pedig 98%-os a lefedettség. A 178 fokos betekintési szögekkel ellátott termék „Fast” módban egyébként 5 ezredmásodperces válaszidő elérésére képes.

Galéria megnyitása

A letisztult, egyszerű dizájnnal érkező monitor kiváló választás lehet a produktivitás növelésére, hiszen a 3840 x 1600 pixeles felbontással rendelkező, óriási képátlójú panelen sok tartalom jelenhet meg egymás mellett, akár két különböző konfiguráció használata mellett is, hála PbP és PiP módnak, a lehetőségek tárházát pedig tovább bővíti a KVM Switch funkció. A produktivitást a Dell Display Manager is javíthatja, ami segít a megnyitott ablakok különböző sablonok szerinti elrendezésében.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek között egy DisplayPort 1.4-es, illetve két HDMI 2.0-s port sorakozik, valamint egy DisplayPort Alternate Mode támogatással ellátott USB-C portot is kapunk, ami képes a csatlakozó noteszgép akkumulátorának maximum 90 W-tal történő töltésére. A termék egyébként két darab USB-C portot kínál a KVM Switch eléréséhez, ami négyportos USB hubbal rendelkezik, de a kínálatban két USB 3.2 Gen2 Type-C port, egy USB 3.2 Gen2 Type-A port, egy 2,5 Gbps-os RJ45-ös LAN port, valamint egy audió kimenet is sorakozik.

Galéria megnyitása

Az új monitor beépített tápegységgel rendelkezik, az előbb említett RJ45-ös porton keresztül pedig hálózati bootolásra is van lehetőség, ami nem egy gyakori funkció a monitorok szegmensében. Az RJ45-ös portot használatát ráadásul az egyik PC-hez is rögzíthetjük, ha szükséges. Az újdonság a fentiek mellett 9 W-os beépített hangszórókat is kapott.

Galéria megnyitása

A gyári állvány lehetővé teszi a monitor döntését (-5/+21 fok), elforgatását (+/- 30 fok), illetve magasságának állítását is (0-120 mm), pivot/portré mód azonban nincs, viszont a kijelző 4-4 fokban „forgatható” a szokásos pivot/portré tengely mentén.

A Dell UltraSharp UD3824DW a vállalat kínálatában már elérhető, ára 1529,99 dollár, ahogy fentebb már említettük.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére