Shop menü

KISZIVÁRGOTT VIDEÓN A POLESTAR PHONE

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiszivárgott videón a Polestar Phone

Egyre több autós és okostelefonos „kollaborációval” lehet találkozni, és nagyon úgy fest, hogy a jövőben ezen a fronton tovább nőhet a tempó. Egy sor különböző formában láttunk már példát a mobilok és a személyautók összehozására.

A Huawei már évekkel ezelőtt ebbe az irányba mozdul el, és bár a terveit az USA keresztülhúzta, mostanra Kínában több autós együttműködést is megvalósított. A Xiaomi teljesen saját villanyautót fejleszt, ami szoros kapcsolatban fog állni a mobiljaival, ehhez pedig már a rendszert is elindította éppen a napokban. A Nio autógyártóként hozott létre mobilt az egyedi igényeihez igazított szoftverrel, azt már be is mutatta, és több szempontból is különleges lett a masina. Az Apple is maga fejleszt autót, noha az a projekt most talán nem a terveknek megfelelően halad.

Galéria megnyitása

Ebben a sorban szerepel a Meizu és a Geely neve is. A Geely felvásárolta az egykor nagyobb elismerésnek örvendő Meizut, miközben több autómárka is a tulajdonában áll. És nagyon úgy fest, hogy a Polestar név alatt hamarosan saját mobilt leplezhet le. Erről kiszivárgott egy belső rendezvényről egy rövid videó, amiben már látni a termék részleteit.

A képsorokból azt teljesen egyértelműen le lehet szűrni, hogy egy Meizu által fejlesztett hardverről van szó, bár ez aligha volt kérdéses bárki számára. Az eszköz nagyon elegáns fehér színben pompázik némi arany beütéssel. A keret síkra lett tervezve, fémből készült, és megjelenik rajta diszkréten a Polestar felirat, ami ettől függetlenül még a hátlapra is felkerült. A képernyőt nagyon vékony káva öleli körül, a hangszóró szinte láthatatlan a képernyő felett, és a kamera is nagyon apró lyukból figyel előre.

Három kamera található a hátlapon, és mindegyik körül fel van tüntetve az, hogy az adott optika milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően nem titok, hogy rendelkezik a Polestar okostelefon egy 15 mm-es (ekv.), F/2.4-es rekeszértű, ultraszéles látószögű kamerával. Egy 23 mm-es (ekv.), F/1.9-es apertúrájú főkamerával, valamint egy 70 mm-es (ekv.), F/2.08-as rekesznyílású zoomkamerával is, ami 3-szoros optikai közelítésre alkalmas. A szoftveres felület rendkívül letisztult és világos lesz a látottak alapján, de első blikkre semmi radikálist nem mutat, az Android dolgozik rajta egyedi felülettel ellátva.

Korábban a Polestar márka vezetője, Thomas Ingenlath már elhintette, hogy jön a mobil még ebben az évben. Ha minden igaz, akkor valamikor decemberben kerülhet majd sor a bemutatására. Már azt is biztosan tudhatjuk véljük, hogy egyszerűen Polestart Phone néven fut majd az eszköz. Egy pillanatra a videóban lehet látnia csomagolást is, melynek felületébe bele van nyomva a márkajelzés és a név egyaránt, valamint a végén ki is írják fekete felületre a Polestar Phone feliratot.

A videó utolsó másodperceiben azt lehet látni, hogy a zárt rendezvényen arról beszél a Polestar szakembere, hogy ez a fejlesztés nem csupán a technológiáról szól. Az a vállalat célja, hogy egyebek mellett kitejressze a különböző szolgáltatások hálózatát. A mobilok és az autók közötti kapcsolat a felhasználói élmény növeléséről, és az újabb eladható szolgáltatásokról szól, ez lényegében az elejétől fogva nyilvánvaló, és a Geely is a bevételszerzési lehetőségek növelésére törekedik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére