Kisméretű, vezeték nélküli Logitech billentyűzet

A Logitech egy új, kisméretű vezeték nélküli billentyűzetet mutatott be, amely Logitech Wireless Keyboard K360 névre hallgat és nagyjából 20%-kal kevesebb helyet foglal az asztalon, mint egy hagyományos billentyűzet. Az újdonság az adott asztali- vagy mobil konfigurációval 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál. A gyártó a szokásos Logitech Unifying vevőegységet mellékeli az újdonsághoz, amely annyira parányi, hogy egy-egy notebook hordozás alkalmával nyugodtan az USB 2.0-s portban hagyhatjuk, nem okoz majd semmi problémát.

Kisméretű, vezeték nélküli Logitech billentyűzet

A Logitech egy új, kisméretű vezeték nélküli billentyűzetet mutatott be, amely a Logitech Wireless Keyboard K360 névre hallgat és nagyjából 20%-kal kevesebb helyet foglal az asztalon, mint egy hagyományos billentyűzet. Az újdonság az adott asztali- vagy mobil konfigurációval 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál. A gyártó a szokásos Logitech Unifying vevőegységet mellékeli az újdonsághoz, amely annyira parányi, hogy notebook szállítás közben nyugodtan az USB 2.0-s portban hagyhatjuk, nem okoz majd semmi problémát.

A fent említett vevőegység előnye az is, hogy egyszerre több Logitech billentyűzet és egér kezelésére is képes, így USB 2.0-s portokat szabadíthatunk fel, ha perifériáink Unifying-kompatibilisek. No, de térjünk vissza magára a billentyűzetre. A helytakarékos újdonság kis mérete ellenére a megszokott billentyűket alkalmazza, nem spóroltak le róla semmit, csak a helyük változott egy kicsit (az iránygombok balra csúszása miatt a Home, End, Page Up/Down, stb. a jobb felső sarokba csúszott).

A Unifying vevőegységnek és a plug-and-play rendszernek köszönhetően a billentyűzet beüzemelése másodpercek alatt megtörténhet. A vevőegység és a billentyűzet között egyébként biztonságos rádiófrekvenciás kapcsolat húzódik (Logitech Advanced 2,4 GHz), ami a gyártó szerint a vezetékes megoldások biztonságát ötvözi a vezeték nélküli termékek által kínált szabadsággal.

A Wireless Keyboard K360-as modell - átlagos használat esetén - nagyjából három évig képes üzemelni ugyanarról a két AA típusú elemről, ami sokak számára vonzó tulajdonság lehet. A billentyűzet 6 gyorsbillentyűt és 12 programozható F-billentyűt kínál, amelyekkel a zenék- és videók lejátszásának vezérlése, valamint a levelezés és egyéb funkciók elérése egyszerűen és gyorsan történhet. A billentyűk programozásához a Logitech SetPoint szoftverre is szükség van, amely jár az egérhez, de innen is letölthető.

A Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel kompatibilis újdonság már elérhető kereskedelmi fogalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 29,99 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward