Kisebb lesz a Destiny 2 is, és még a frissítések is gyorsabbak lesznek

Úgy látszik nem a Warframe az egyetlen játék, ahol visszavágások történtek.

Kisebb lesz a Destiny 2 is, és még a frissítések is gyorsabbak lesznek

Miután nem olyan régen beszámoltunk arról, hogy a Warframe telepített mérete jelentősen csökken majd, szerencsére nem kellett sokat várni a következő alanyra sem: a Bungie is bejelentette, hogy a Destiny 2 hamarosan jelentősen soványabb lesz a jelenleginél.

A Bungie bejelentette ugyanis, hogy a Beyond Light néven érkező kiegészítővel a Destiny 2 mérete körülbelül 30-40%-kal csökken majd, A jelenlegi Shadowkeep-változat 120GB-ot foglal PlayStation 4-en, 111GB-ot Xbox One-on, és 95GB-ot PC-n. Az új kiegészítővel azonban mindez platformtól függően lecsökken majd 59-71GB-ra.

David Aldridge, a Destiny vezető mérnöke elmondta, hogy alaposan átrágták magukat a játékon, és kiirtottak mindent a telepített fájlok közül, ami már amúgy sincs benne a játékban, vagy amit kicseréltek, és alapvetően a duplikációk is megszűnnek. Ezen kívül egy csomó meglévő tartalom bekerül a Destiny Content Vaultba.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, akad egy viszonylag nagy probléma a játékkal, amire a fejlesztőknek lépniük kellett. A Destiny 2 alapvető technológiai felépítése miatt ugyanis a játék nem növekedhet tovább tartalmilag, legalábbis úgy nem, hogy a korábbi tartalmak is bent maradnak.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amikor a Bungie új tartalmakat (világokat, raideket, stb.) akar hozzáadni a játékhoz, akkor korábbi tartalmakat el kell távolítania belőle. Erre azt a megoldást találta ki a Bungie, hogy rotálni fogja a különböző tartalmakat: bizonyos dolgok visszatérnek majd, bizonyos dolgok pedig eltűnnek egy időre, de később újra felbukkanhatnak. Ezt úgy nevezi a stúdió, hogy Destiny Content Vault, és ebbe a vaultba jellemzően olyan dolgok fognak kikerülni, amikkel kevesen játszanak.

Az új csomag tehát kevesebbet foglal majd, viszont cserébe mindenkinek le kell tölteni az egész játékot újra, amiről a Bungie is beismeri, hogy problémát jelenthet a lassabb, vagy korlátozott netkapcsolattal rendelkező felhasználóknak.

A Bungie ezen kívül hangsúlyozza, hogy az újfajta technológiai háttérnek köszönhetően a fejlesztők gyorsabban tudnak majd reagálni a különböző felmerülő problémákra, hibákra. Valójában az egész fejlesztési folyamat leegyszerűsödik, így még az előző szezon tapasztalatait is jobban fel tudják használni.

Ahogy Aldridge elmondta, eddig hagyományosan úgy alakult a dolog, hogy már akkor elkezdtek javában dolgozni az új szezonon, amikor az éppen aktuális még nem is aktiválódott, így az éppen új szezon tapasztalataiból nem tudtak tanulni. Az új technológiai háttérnek köszönhetően azonban egy-két hét extra időt nyernek, aminek köszönhetően gyorsabban tudnak majd reagálni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap