Kínai hálózatra vált Magyarországon a Telenor

Kínai hálózatra vált Magyarországon a Telenor

A második legnagyobb kínai távközlési berendezés gyártó vállalat a ZTE Corp. mobil hálózati berendezéseket szállít és hálózatot épít ki a Telenor Magyarország mobil szolgáltató vállalatnak - írja a ZTE hétfőn kiadott közleménye.

A szerződés értelmében a ZTE teljes második, harmadik és negyedik (LTE) generációs hálózati rendszert épít ki Magyarországon az elkövetkező öt évben.

A ZTE közleménye nem tér ki a szerződés összegére, de a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Anders Jensen a Népszabadságnak kétszázmillió euró feletti összegről nyilatkozott.

Jensen szerint az eszközök lecserélése két évig tart, az országban mintegy hatezer állomást kell lecserélni.

A ZTE a második legnagyobb kínai mobilhálózati berendezéseket gyártó vállalat a Huawei Technologies után és nagy piaci sikereket ért el a fejlődő térségekben olyan nemzetközi nagyvállalatokkal szemben, mint az Ericsson, a Nokia Siemens Networks, illetve az Alcatel Lucent SA.

A ZTE-nek már van együttműködési tapasztalata a norvég Telenor ASA-val, miután épített már a cég számára hálózatot Indiában és Montenegróban is.

A mobiltelefon hálózati piacon a magas adatátviteli kapacitású negyedik generációs (4G LTE) hálózatok kiépítéséért folyó versenyben egyre sikeresebbek a kínai vállalatok. A Huawei például tavaly nyerte el a megbízást a Telenor 4G hálózatának kiépítésére hazai, norvégiai piacán. A 200 millió eurós megbízást a kínai vállalat az Ericsson és Nokia Siemens Networks elől nyerte el. A ZTE pedig már hét 4G hálózatot telepített világszerte és több mint 50 kísérleti jellegű hálózatot helyezett üzembe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward