Kettéválik a Lenovo

A Lenovo stratégiai okokból átszervezésbe kezdett, amelynek eredményeként két részleg jön létre a cégnél.

Kettéválik a Lenovo

A Lenovo remekül teljesít a piacon az IBM notebook részlegének 2005-ös felvásárlása óta, de a jelek szerint a vezetés mégsem maradéktalanul elégedett a teljesítménnyel, így hamarosan átszervezés kezdődik, amely a várakozások szerint javít a jelenlegi helyzeten.

A cég elnök-vezérigazgatója, Yang Yuanging a friss hírek szerint elismerte, hogy a Lenovo márkanév inkább csak a kereskedelem fő áramába, illetve a belépő szintű megoldások piacára szánt termékek között teljesít igazán jól, ezzel szemben a felsőkategóriás termékek között a Thinkpad márkanév cseng jobban. Pont ez utóbbi az egyetlen márka a piacon, amely képes versenybe szállni az Apple termékeivel a felsőkategóriában (bár nem értjük a problémájukat, hiszen már a ThinkPad is Lenovo).

A jobb márkapozícionálás, illetve a jobb hatásfok elérésének érdekében a vállalat elnök-vezérigazgatója bejelentette: hamarosan két csoportra oszlik a Lenovo. Az egyik csoport a Lenovo Business Group, míg a másik a Think Business Group nevet kapja.

Az új felállás április elsejétől lép életbe, így innentől kezdve a Lenovo Business Group-ot Liu Jun vezeti majd, aki a Mobile Internet Digital Home részleg rangidős alelnöke. A Think Business Group élén a Product Group rangidős alelnöke, Dr. Peter Hortensius áll majd.

A Lenovo Business Group a kereskedelem fő áramába szánt átlagfelhasználói és üzleti noteszgépekre, asztali számítógépekre, táblákra, illetve okostelefonokra és okos televíziókra fókuszál majd, míg a Think Business Group az üzleti felhasználókat veszi majd célba és továbbra is a felsőkategóriás megoldásokra összpontosít.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward