Kétlépcsős azonosítást kapott a PlayStation Network

Biztonságosabbá válik a belépés a Sony rendszerébe.

Kétlépcsős azonosítást kapott a PlayStation Network

A PlayStation Network korábban nem a biztonságáról vagy a stabilitásáról volt híres. Igaz, a PlayStation 4 megjelenése és a multiplayerhez kötelező előfizetés bevezetése óta az utóbbi sokat javult, és a háttérben a biztonsággal kapcsolatban is ügyködött a Sony.

Mindez ugyebár azért fontos, mert 2011-ben brutálisan feltörték a PlayStation Network hálózatát, kiadva ezzel 77 millió felhasználó adatait, és majdnem két hónapra bizonytalanságba küldve az egész rendszert (ami azt jelenti, hogy leginkább nem működött).

A biztonság jelen esetben azért nagyon fontos, mert a PlayStation Network számos alapvető információt tárol a felhasználóiról: a nevet, számlázási címet, bankkártya-adatokat és így tovább. Éppen ezért örömteli tény, hogy a Sony mától bevezette a kétlépcsős azonosítást, így most már a mobiltelefonunkat is bevethetjük a bejelentkezéskor.

Valójában annyiról van szó, hogy a telefonunkra érkezik egy kód a belépéskor, amit a PlayStation 4-es bejelentkezéskor mindig használnunk kell, de PC-n is esetenként kérheti a rendszer, ha úgy érzi szükségét. Ezzel együtt a dolog még nem teljes: a kétlépcsős azonosítás továbbra sem szükséges, ha a fiókunk adatait szeretnénk megváltoztatni, vagy valamit vásárolni szeretnénk - ezekben az esetekben továbbra is elég a jelszó.

Maga a kétlépcsős azonosítás egyébként teljesen opcionális, szóval meg lehet maradni a régi rendszernél is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward