Két ventilátort kaptak az Enermax legújabb tápegységei

A kétventilátoros dizájn az új számítógépházak miatt tér vissza, amelyeknél a tápegységet külön kamrába rejtik a szebb összkép érdekében, a szellőzés viszont romlik.

Két ventilátort kaptak az Enermax legújabb tápegységei

Az Enermax szakemberei újra divatba hozzák a kétventilátoros tápegység-dizájnt a Revolution DUO sorozattal, amelynek tagjai egy 100 milliméteres és egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátort kaptak, így a tápegység elektronikája kiváló szellőzés mellett dolgozhat.

A dupla ventilátoros felépítést az indokolja, hogy egyre több olyan számítógépház kerül az üzletek polcaira, amelyeknél a tápegységet és az adattárolókat külön kamrában helyezik el, a „fő légtértől” elválasztva, így ugyan szebb a rendszer összképe, de a tápegység felé kevesebb friss levegő érkezik. A kétventilátoros kialakítás orvosolja a problémát: a friss levegőt egy 100 milliméteres alsó ventilátor szívja be, a meleget pedig egy 80 milliméteres hátsó fújja ki, ráadásul ezt halkan, hőmérséklet alapú fordulatszám-szabályzással teszik.

A ventilátorok alaphelyzetben még maximális terhelés alkalmával sem pörögnek maximális fordulatszámon, de a vezérlés felülbírálható, hála az FMA (Fan-speed Manual Adjustment) funkciónak, ami egy hátlapi potméter formájában érhető el. Alapállásban automatikusan történik a ventilátorok fordulatszámának szabályzása, de a potméter eltekerésével akár maximális fordulatszám is elérhető, ha éppen extra hűtésre van szükség. A gyártó szerint egyébként a kétventilátoros rendszer halkabb, mint az egyventilátoros – ezt majd a tesztek eldöntik. A ventilátorok 160 000 üzemórás élettartamot nyújtó Twister csapágyazást használnak.

A Revolution DUO tápegységek 80Plus Gold minősítéssel érkeznek, azaz hatásfokuk terheléstől függően akár a 92%-ot is elérheti. A fix kábelezéssel ellátott tápegységek 500 wattos, 600 wattos és 700 wattos változatban kerülnek az üzletek polcaira, legfontosabb tulajdonságaikat pedig az alábbi táblázatok részletezik.

Mindhárom tápegység védett a túlfeszültséggel, a túl alacsony feszültséggel, a túlterheléssel és a rövidzárlattal szemben, de ez aligha meglepő. Az újdonságok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward