Két új notesszel bővül az ASUS Zenbook családja

Két új notesszel bővül az ASUS Zenbook családja

A legfrissebb Zenbook sorozatú noteszgépek természetesen a Zenbook család védjegyének számító szálcsiszolt burkolatot alkalmazzák, ám itt azért történt némi változás is: a vonzó fedlapot mostantól Corning Gorilla Glass 3-as üvegréteg védi a kisebb sérülésektől és természetesen a karcoktól is. Ez a speciális kompozit üvegréteg a Gorilla Glass 2-höz képest még hatékonyabb védelmet nyújt, ugyanis háromszor karcállóbb, az esetleges karcokból pedig 40%-kal kevesebb látszik meg a felületén, mint a Gorilla Glass 2 esetében. Jó hír, hogy a Gorilla Glass 3 alaposan összekarcolva is 40%-kal erősebb, mint a Gorilla Glass 2. A felület alapos összekarcolása persze nem lesz egyszerű feladat.

A fedlap másik oldalán egy 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelző fogad minket, amely IPS alapokon nyugszik, így 178 fokos betekintési szögeket és minőségi, részletgazdag képet kínál. A kijelző Az UX302-es modellnél "csak" 1920 x 1080 pixeles natív felbontással érhető el, az UX301-es modellnél viszont a Full HD mellett 2560 x 1440 pixeles natív felbontású LCD kijelző is választható. Az újdonságok természetesen Haswell alapú processzort alkalmaznak: a listán többféle modell közül is lehet válogatni. Az UX301 esetében be kell érnünk az adott CPU Intel HD Graphics 5100-as IGP-jével, az UX 302-es modellbe azonban Nvidia GeForce GT 730M típusú mobil videokártya is kerülhet. Rendszermemóriából az UX302 2 vagy 4 GB-nyit, az UX301 pedig 4 vagy 8 GB-nyit kínálhat.

Az UX301-es modell esetében különlegesség, hogy akár 512 GB-nyi NAND Flash alapú RAID0 tárhely is igényelhető, az UX302 esetében azonban maximum 750 GB-os HDD áll rendelkezésre, amihez 16 GB-nyi NAND Flash alapú gyorsítótár is tartozik. A hivatalos közleményben szereplő táblázat szerint mindkét noteszgép rendelkezik 802.11ac WiFi adapterrel, igaz, ezt csak az UX301-nél emelik ki a szövegben.

A WiFi mellé Bluetooth 4.0-s támogatás is jár, de a Mini-DisplayPort és a HDMI 1.4a videó kimenetekről sem kell lemondani - utóbbiból az UX302 teljes méretű, az UX301 pedig Micro-HDMI portot kínál. Az újdonságok tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A kiváló hangzásról mindkét jövevénynél az ASUS Sonic Master technológiájával felvértezett sztereó hangszórópár gondoskodik, de a kínálatban beépített mikrofon is jelen van. Operációs rendszerből Windows 8 vagy Windows 8 Pro áll rendelkezésre.

Hazánkban elsőként az UX302LG modell tűnhet fel az üzletek polcain, méghozzá november első felében. Az új noteszgép ajánlott végfelhasználói ára 379 900 forint lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward