Kész a CryEngine 3, jöhet a Crysis 2!

Az Unreal Engine jobb, ha felköti a nadrágját, mert a Crytek keményen feladta a leckét.

Kész a CryEngine 3, jöhet a Crysis 2!

A Crysis még így két év távlatából is szép, ezt senki sem vitatja, csak 2007-ben némileg el voltunk hűlve a gépigényétől, és sokan úgy gondolták (mi is), hogy bizony itt-ott elkélt volna némi optimalizáció, hiszen így a konzolport eleve kizárt volt.

Nos, a Cryteknél nem lazsáltak, a mai nappal hódító útjára indult a CryEngine 3, ami sok fejlesztő és játékos álmát valósíthatja meg. Az első videó még hónapokkal ezelőtt bukkant fel, ami azt demonstrálta, hogy mire képes ez a jól skálázható multiplatform motor PS3-on és Xboxon. Az eredmény azt hiszem magáért beszélt még akkor is, ha jobban megfigyelve a videót látható volt Xboxon a V-sync hiánya, és hogy bizony néha inkább 20fps körül ment a mutatvány 30 helyett. Amit láttunk az így is lélegzetelállító volt, de most a startnál a Crytek rátesz még egy lapáttal az eddig mutatottakra.

                                                                   A CryEngine3 képességeit bemutató videó

Mi indíthatja be igazán egy fejlesztő nyáltermelését? A jól optimalizált multiplatform motor, egy dolog, de ha megfelelő fejlesztőkörnyezet is van mellette, az már a mennyország. Márpedig ahogy az a videóban is látszik (érdemes HD felbontáson nézni), amit elkészítenek a fejlesztők azt valós időben tekinthetik meg, méghozzá egyszerre az összes platformon.

„A CryEngine 3 kiadásával a ma és a holnap legjobb fejlesztői megoldását tettük le az asztalra” – mondja a Crytek vezér Cevat Yerli. „A jól skálázható grafikának és számításoknak hála Next Gen készek vagyunk, és az olyan új szolgáltatásokkal mint a CryEngine 3 Live Create ez a legjobb választás játékfejlesztőknek és olyan cégeknek akik játékszerű alkalmazásokat fejlesztenek. Ez az egyetlen játék-motor megoldás, ami valós idejű fejlesztést tesz lehetővé."

Mit is mondhatnánk? Ha csak fele olyan jó, mint amilyennek látszik, akkor minden platform kedvelője örülhet, mindössze a jelenleg domináns Unreal Engine 3 fejlesztője az Epic kaphat két szívrohamot.

A bemutatott brossúra:

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward