Kerül is meg nem is a politikát a The Outer Worlds

A fejlesztők azt szeretnék, ha a játékosok a saját konklúzióikat vonnák le.

Kerül is meg nem is a politikát a The Outer Worlds

Az Obsidian kreatív igazgatója, Leonard Boyarsky beszélt arról, hogy a The Outer Worldsben mindenképpen érintenek majd politikai témákat, azonban azt el akarja kerülni, hogy átpolitizált legyen a játék, és nyíltan állást foglaljanak. A játék fő témája ugyanis a hatalom, és hogy a hatalmat hogyan használják azon emberek ellen, akiknek nincs.

A The Outer Worlds történetének főszereplője egy olyan ember, akit egy kolóniára küldtek a mélyűrbe. Menet közben azonban pályát téveszt az űrhajója, és csak évtizedekkel később ér oda, ahol egy olyan világot, ahol a megacégek uralnak mindent, és teljesen elszabadult a kapitalizmus.

Annak ellenére, hogy a játék témáka a fogyasztói társadalom kritikája, Boyarsky elmondta, hogy ő nincs a kapitalizmus ellen, és elégedett a társadalom jelenleg helyzetével, de sok helyen lehetne még javítani.

"Eléggé aljas tud lenni, hogy ha az emberek irányítják az üzeneteket, amiket a világnak mesélnek, akkor egy bizonyos értelemben téged is irányítanak. Ez bármilyen kormány alatt lehetséges, akár kapitalizmusról beszélünk, akár másról" - mondta.

Ezzel együtt a The Outer Worlds elkerüli majd, hogy egy állást foglaljon egyértelműen politikai kérdésekben, és hagyja majd, hogy a játékosok a saját konklúzióikat vonják le.

"Vannak olyan emberek ebben a játékban, akiknek a gondolkodásmódjával nem értem egyet, és mégis azon dolgozom, hogy kedvelhetőek, észszerűek és hihetőek legyenek. Aztán vannak olyan emberek is a játékban, akik olyan dolgokat mondanak, amivel egyetértek, de mégsem kellemes figurák. Szóval nem akarjuk vezetni a játékost, és kimondani hogy ez szörnyű, az meg rossz. Igyekszünk minden nézőpontot bemutatni, és elkerülni, hogy a játékosok kioktatva érezzék magukat".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap