Képeken a Colorful iGame-Z170 LGA1151 alaplapja

Szemnek tetsző megoldásokkal állt elő a Colorful, de a rajt még messze van.

Képeken a Colorful iGame-Z170 LGA1151 alaplapja

Megérkeztek az első képek egy olyan alaplapról, amely már a SkyLake processzorokhoz passzoló LGA 1151 foglalatot hord a hátán. Meglepő módon nem egy nagy gyártó termékét kapták le a lesifotósok, hanem egy - a hazánkban kevésbé ismert - Colorful prémium kategóriás LGA1151 deszkája, az iGame-Z170 került az objektív látószögébe. A cég ráadásul háromféle verzió kiadását tervezi, melyek közül az iGame-Z170 az alapmodell.

A termék megnevezésében csak az "iGame" rész a Colorful sajátja, a Z170 beszédes, hiszen az Intel még fejlesztés alatt álló Z170 Express PCH-jára utal, természetesen a hatodik generációs Core "Skylake" processzorok támogatásával. Az iGame-Z170U-hoz hasonló változatok DDR4 DIMM foglalatokat kínálnak, melyekbe összesen 64 GB DDR4 memóriát helyezhetünk, de lesznek DDR3-mal felvértezett variánsok is, amelyek 32 GB-ot képesek kezelni. A szóban forgó alaplap felszereltségi listája igen kellemes, a CPU-t 14-fázisú VRM táplálja, PCI-Express 3.0 x16 slotból kettő áll rendelkezésre (x8/x8 móddal, ha mindkettő használatban van), melyek közvetlenül a processzorhoz csatlakoznak. A harmadik teljes szélességű PCI-Express sín csak x4-es módban tud működni, PCI-Express x1-ből pedig szintén hármat helyeztek el, utóbbi négy foglalat mindegyike a PCH-hoz van kapcsolva.

Adattárolás vonatkozásában nincsenek eget rengető változások, hat darab SATA 6 Gb/s port egy darab SATA-Express-szel megspékelve, illetve egy darab M.2 10 Gb/s fogható munkára. Újdonság az USB 3.1 támogatása, amiből kettőt kapunk, van gigabites ethernet és modern alaplapi hangkeltő megoldás elszigetelt vezetékeléssel, illetve speciális kondenzátorokkal. A Colorful iGame-Z170 sorozat rajtjára vélhetően még a harmadik negyedévig várni kell, de a június elején startoló Computex 2015 alkalmával biztosan még több információ kiderül majd róluk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward