Shop menü

JÖVŐRE HATALMAS VÁLTOZÁSOK JÖNNEK AZ APPLE IPAD KÍNÁLATBAN

Az OLED panel bevezetése csak egy dolog lesz azok közül, amikre az Apple készülhet a táblagépek terén.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jövőre hatalmas változások jönnek az Apple iPad kínálatban

Ebben az évben az Apple szinte hozzá sem nyúlt a táblagépek kínálatához, de a következő évben ez a helyzet jelentősen más lesz. Sok újdonsággal készül a vállalat egy friss jelentés szerint, és abban bízhat, hogy az meghozza majd a fellendülést a kereslet tekintetében, mert az utóbbi időben ezen a téren komoly gondok voltak.

Ahogy a teljes táblagép piac, az iPadek is szenvednek. Az elemzők is tisztában vannak ezzel, és ennek tükrében igyekeznek előre meghatározni a várható forgalmat, de a tabletek még így is negyedévről negyedévre alulteljesítettek az utóbbi időben. Több éves mélyponton van a vállalat forgalma. 2024-ben viszont már nagy változás jöhet ebben, ha beigazolódnak azok a dolgok, amikről most Ming-Chi Kuo beszámolt.

Nagy változások jönnek és egész évben számítani lehet új modellek befutására. A 2023-as év egészen unalmas volt az iPadek tekintetében, jövőre viszont már folyamatosan adagolni fogja az Apple a friss fejlesztéseket.

2024 első negyedévében már rögtön jöhet izgalmas termék. Az a hír járja, hogy az Apple egy 12,9 hüvelykes iPad Air bemutatására készül.

Az iPad Air két méret érkezésével frissülhet, a 12,9 colos megoldás mellett lesz belőle egy 10,9 hüvelykes modell is. Ez utóbbi marad majd az eredeti filozófiánál, és nagyon könnyed lesz, hogy egyszerűen lehessen hordozni akár még egy kisebb táskában is. Az iPad Air széria a kezdetek óta nagy siker, és az új kivitelek valóban felpezsdíthetik a keresletet. Azt hozzá kell tenni, hogy senki ne várja, hogy az iPad Prókból ismert Mini-LED technológiát megkapják, erre nem látunk esélyt. Egy új fejlesztés viszont így is jön, ami segíteni fogja a szebb látványvilág elérését.

Galéria megnyitása

Az Apple az iPad Airt követően az új generációs iPad Prókra kezd fókuszálni, és várhatóan a második negyedévre elkészülhet az OLED kijelzős csúcstabletek párosa. A vállalat a zászlóshajók esetén a Mini-LED technológiát nyugdíjba küldheti, és végre meglépheti azt, amire már hosszú ideje várnak a rajongók. Évekkel ezelőtt pletykáltak már arról, hogy készülhet OLED képernyős iPad, de erre még mindig várunk. Remélhetőleg ezúttal már tényleg megvalósul ez a fejlesztés.

Galéria megnyitása

Az iPhone-ok esetén az Apple már az iPhone X óta használ OLED technológiát, és az évek alatt elértünk arra a szintre, hogy szinte már csak OLED panelre épülő mobilok alkotják a kínálatot. Miután az Apple az iPadeknél is elkezdi az OLED-et használni, minden bizonnyal a MacBook Próknál kezdik várni a felhasználók ugyanezt a fejlesztés. De most még kanyarodjunk vissza az iPadekhez.

Jövőre az Apple már az M3 szériás lapkákat kezdi használni a táblagépek keretei között. Ennek köszönhetően a gépek nagyobb teljesítményre lesznek képesek. Továbbá javulni fog a hatékonyságuk is, és hosszabb üzemidőt érhetnek el ezáltal. Az Apple az M3 chipcsaládot nemrégiben mutatta be, az új generációs Mac modellekkel karöltve. Az iPadekben a vállalat valószínűleg elsősorban a sima M3-at fogja használni, de ennek több kivitele is született.

Galéria megnyitása

Kuo arra is kitért, hogy az Apple emelhet az árakon, főleg az OLED paneles iPad Pro esetén lehet arra számítani, hogy kicsit magasabb összeget kérhet el ezekért. Arra számít az elemző, hogy jól fogy majd az új generációs Pro sorozat, mivel csak ezekből 6-8 millió példány eladását várja  2024-re.

A jövő év második felére is maradnak majd új iPadek, az Apple frissítheti az olcsóbb konstrukciókat. A szimpla iPad és az iPad mini modell is utódot kaphat az ünnepi időszakra. A cég állítólag kicsit el is tolta ezeket, valószínűleg azért, hogy fokozatosabb legyen a friss termékek bevezetése.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére