Jönnek az első videokártyával szerelt Intel NUC-ok

A Cannon Lake processzorral felvértezett apróságokban egy AMD Radeon 540-es videokártya is lapul, hiszen az új processzor nem rendelkezik aktív iGPU-val.

Jönnek az első videokártyával szerelt Intel NUC-ok

Az Intel Crimson Canyon NUC sorozata hamarosan elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, ugyanis az Intel egyik Platinum Technology Provider partnere, a SimplyNUC elkezdett előrendeléseket felvenni az új termékekre, így azok részletes technikai paramétereire is fény derült. Mivel fontos viszonteladóról van szó, az elérhetővé vált adatok egy hivatalos bejelentéssel is felérnek.

A Crimson Canyon NUC sorozat két tagot számlál, amelyek a NUC8i3CYSN és a NUC8i3CYSM termékkódot viselik. Kettőjük között csak egyetlen lényeges különbség van: a NUC8i3CYSN fedélzetén 4 GB-nyi LPDDR4-2666 MHz-es fedélzeti memória dolgozik, míg a NUC8i3CYSM már kétszerannyi, azaz 8 GB-nyi rendszermemóriával érkezik. Mivel a memóriachipek alaplapra forrasztva foglalnak helyet a rendszerben, így klasszikus értelemben vett memória-bővítésre nincs lehetőség.

Galéria megnyitása

A fenti különbséget leszámítva mindkét új apróság 10 nm-es csíkszélességgel készülő Intel Core i3-8121U típusú Cannon Lake processzorral érkezik, ami két processzormaggal és négy szállal rendelkezik. A magórajel 2,2 GHz-es értéket képvisel, a Turbo Boost funkció jóvoltából pedig akár 3,2 GHz-es órajelen is ketyeghet a 15 wattos TDP kerettel gazdálkodó CPU. A platformvezérlő HUB a processzorba integrálva érkezik, aktív iGPU azonban nincs, így egy dGPU alkalmazására volt szükség. a választás az AMD Radeon 540-es videokártyára esett, ami 512 stream egységgel, 32 textúrázóval és 16 RoP egységgel dolgozhat, VRAM-ból pedig 2 GB-nyi GDDR5-ös chipet kapott.

Mindkét rendszer 1 TB-os merevlemezzel érkezik, de igény esetén az alaplapi M.2-2280-as foglalat is használható tárhelybővítésre, az ugyanis PCIe és SATA alapú SSD kártyát egyaránt fogad. További jó hír, hogy az előlapra egy SDXC memóriakártya-olvasó is került.

Galéria megnyitásaA NUC sorozat első videokártyával szerelt tagjai kaptak még egy Intel i219-V vezérlőre támaszkodó Gigabites Ethernet portot, valamint 802.11ac WiFi és Bluetooth 5.0 támogatással is rendelkeznek. A vezeték nélküli kommunikációt egyébként egy Intel Wireless-AC 9560-as modul segíti, amellyel 1,73 Gbps-os teljes WiFi sávszélesség érhető el.

A csatlakozók között két darab HDMI 2.0a videó kimenet, egy 3,5 milliméteres TRRS audió csatlakozó, egy optikai audió kimenet, négy darab USB 3.0-s port, valamint egy CIR vevőegység sorakozik. Az USB 3.0-s portok közül a nyarancssárgatámogatja a gyorstöltést is.

A felsorolt hardver egy 117 milliméter széles, 112 milliméter mély és 52 milliméter magas házban kapott helyet, amelyhez egy 90 wattos külső tápadapter is jár. Az új NUC modellek előtelepített 64-bites Windows 10 Home operációs rendszerrel érkeznek.

A 4 GB-nyi rendszermemóriával szerelt NUC8i3CYSN ára 529 dollár, a 8 GB-os NUC8i3CYSM pedig 579 dollárba kerül. A SimplyNUC szerint a drágább változat szeptember közepén, az olcsóbb pedig októberben jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap