Jön a GeForce RTX 2070 Ti is? (Frissítve!)

A Gigabyte legfrissebb akciója a GeForce RTX 2070 mellett a GeForce RTX 2070 Ti-re is vonatkozik, vagyis az újdonság rajtja már a küszöbön lehet.

Jön a GeForce RTX 2070 Ti is? (Frissítve!)

Az Nvidia RTX 2000-es sorozatában jelenleg már három modell foglal helyet, ugyanis a GeForce RTX 2080 és a GeForce RTX 2080 Ti mellett végre a GeForce RTX 2070 is megjelent. Az első tesztek alapján a GeForce RTX 2070 és a GeForce 2080 RTX között elég nagy hely van ahhoz, hogy beférjen közéjük egy újabb modell, a GeForce GTX 2070 Ti, amely mind ár, mind pedig teljesítmény terén azonos távolságra lehet a két említett kártyától.

A GeForce RTX 2070 alapját egy TU106-os GPU adja, ami összesen 36 SM tömbbel rendelkezik és ezeket maradéktalanul munkára is fogja a szóban forgó videokártya. Éppen ezért a GeForce RTX 2070 Ti már nem erre, hanem a TU104-es GPU köré épülhet, ami összesen 48 SM tömbbel rendelkezik – ez adja a GeForce RTX 2080 alapját.

Galéria megnyitása

A GeForce RTX 2070 Ti esetében az említett SM tömbök számának csökkentésével a GeForce RTX 2070 és a GeForce RTX 2080 közé lőheti be a teljesítményt az Nvidia, a memória-alrendszert viszont jó eséllyel érintetlenül hagyja. Utóbbi azt jelenti, hogy a 256-bites memória-adatsínre továbbra is 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódik, amelynek effektív órajele 14 GHz maradhat.

A fenti változtatásoknak köszönhetően a GeForce RTX 2070 Ti jelentősen gyorsabbá válhat, mint az előző generációt erősítő GeForce GTX 1070 Ti és GeForce GTX 1080. Az újdonság érkezéséről egyébként a Gigabyte hirdetése rántotta le a leplet, ahogy az a fenti képen is látható. Az akció keretén belül bizonyos régiókban limitált mennyiségben készülő Aorus póló jár a GeForce RTX 2070 és a GeForce RTX 2070 Ti mellé október 17-től egészen november 15-ig – vagy ameddig a készlet tart –, tehát a GeForce RTX 2070 Ti érkezésére már nem kell sokat várnunk. Amennyiben nem csak egyszerű elírásról van szó.

Frissítés:

A Gigabyte időközben megerősítette, csak egy elírásról voltszó, azaz valójában GeForce RTX 2080 Ti nevet akartak írni. A GeForce RTX 2070 Ti – elmondásuk szerint – nem létezik (komolyan!), tehát az elkövetkező egy hónapon belül biztosan nem érkezik. Hogy később felbukkan-e, azt majd meglátjuk – mindenesetre elég fura ez az egész.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap