Shop menü

JÓL SZELLŐZŐ SZÁMÍTÓGÉPHÁZ A FRACTAL DESIGN-TÓL, AKÁR ARGB LED VILÁGÍTÁS NÉLKÜL IS

Az ötféle modell azonos alapokra épül, ám a külcsín némileg eltérő, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő kivitelt – már amennyiben az általános felszereltség és a bővíthetőség megfelel az igényeknek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Jól szellőző számítógépház a Fractal Design-tól, akár aRGB LED világítás nélkül is

A Fractal Design kínálata egy kellően tágas és jól szellőző számítógépházzal bővült, amely aRGB LED ventilátorokkal és nélkülük is elérhető, hála a különböző verzióknak. A közepes torony formátumú Focus kettő feketében és fehérben érkezik, akár edzett üveg oldallappal is rendelkezhet, belsejében azonban bőségesen van hely a különböző hardverkomponenseknek, akármelyik kivitelt is választjuk.

Galéria megnyitása

Az alapmodell 472 milliméter mély, 215 milliméter széles és 451 milliméter magas, tömege pedig 6,1 kilogramm és 6,4 kilogramm között mozog, attól függően, hogy a teli oldallapos, vagy az edzett üveg oldallappal ellátott változatok közül válogatunk-e. Az acélvázzal ellátott újdonság előlapja egy nagyméretű szellőzőként funkcionál, amely lepattintható és könnyedén tisztíthat, ha szükséges. mögötte két darab 140 milliméteres átmérőjű ventilátor kaphat helyet, méghozzá aRGB LED világítással, vagy nélküle, az adott kiviteltől függően.

Galéria megnyitása

Az előlapi ventilátorokon kívül a tetőlap alá két darab 120 vagy 140 milliméteres, a hátlapra pedig egy 120 milliméteres légkeverő kerülhet. A házban összesen hat darab 120 milliméteres vagy négy darab 140 milliméteres ventilátor számára van hely. Természetesen hőleadó radiátor használatára is van mód: az előlap mögött maximum 360 milliméteres, a tetőlap alatt maximum 240 milliméteres, a ház hátulján pedig maximum 120 milliméteres példány fér el. A tetőlapi hőleadó esetében érdemes odafigyelni, hogy alkalmazásakor a maximális RAM magasság 46 milliméter lehet.

Galéria megnyitása

A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálca Mini-ITX, microATX, illetve ATX formátumú alaplapot fogad. A videokártyák számára 405 milliméternyi helyet kínál az újdonság, míg processzorhűtőből maximum 170 milliméter magas, tápegységből pedig maximum 250 milliméter hosszú fér el odabenn – utóbbi esetben a gyártói ajánlás egyébként 175 milliméter. Az adattárolókat gyárilag két darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely fogadja, utóbbiaknak köszönhetően gyorsan, a meghajtó helyére pattintásával zajlik a szerelés.

Galéria megnyitása

Külön keretek megvásárlásával összesen akár hat darab 2,5 hüvelykes bővítőhelyhez is juthatunk. PCIe bővítőhelyekből ebben az esetben hetet rejt a ház, vertikális videokártya elrendezésre azonban nincs mód gyárilag, ám ezt egy 46 dolláros kiegészítővel orvosolhatjuk.

Galéria megnyitása

A tervezők természetesen a kábelmenedzsment hatékony kialakítására is gondoltak, erre a célra 19 milliméternyi hely áll rendelkezésre az alaplaptálca mögött. Ha ablakos oldallapot választunk, arra egy keret is kerül, így a kábelmenedzsment problémásabb részeit elrejthetjük a kíváncsi szemek elől.

Galéria megnyitása

Az előlapi portok között két USB 3.0-s port, illetve a szokásos két Jack Audió csatlakozó sorakozik, de a külön megvásárolható USB-C Kit jóvoltából USB-C porttal is elláthatjuk a terméket. Az aRGB LED világítással ellátott verziókhoz aRGB LED vezérlő is jár.

Galéria megnyitása

A Focus 2 összesen ötféle verzióban érhető el: aRGB LED világítással és edzett üveg oldallappal ellátott fekete és fehér kivitelben; aRGB Led világítás nélküli, de edzett üveg oldallappal ellátott fekete és fehér verzióban; valamint egy teli oldallapos, aRGB LED világítás nélküli fekete kiadásban. Az aRGB LED nélküli verziók 69,99 dollárba kerülnek, míg az aRGB LED világítással ellátott házakért 79,99 dollárt kérnek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére