John Carmack csatlakozik az Oculus Rift csapatához

John Carmack Oculus VR-os új állása mellett id Software-es pozícióját is megtartja.

John Carmack csatlakozik az Oculus Rift csapatához

Az id Software alapítótagja, John Carmack technológiai vezetői állást fog betölteni az Oculus Rift megalkotásán dolgozó cégnél, az Oculus VR-nál. A hír hallatán sokan megijedtek, mert az gondolták, hogy otthagyja az id Software-et, de nem ez a helyzet, a Commander Keen, a Doom, a Wolfenstein és még sok más játék motorjának programozásáért felelős Carmack, akit a technológia világának egyik legbefolyásosabb emberként tartanak számon megtartja pozícióját az id Software-nél is.

Carmackot már régóta érdekelte az Oculus VR-nál folyó munka, és szeretett volna csatlakozni az ottani csapathoz. Az id Software és az Oculus VR székhelye is Dallasban van, így meg tudja oldani, hogy megossza idejét a két cég között. Emellett ő az alapítója és mérnöke az Armadillo Aerospace nevű űrkutatással foglalkozó magáncégnek, amelyre viszont úgy tűnik nem marad már ideje, ezért a cég munkája egyelőre szünetel.

Carmack a következőket mondta új munkájával kapcsolatban: "A VR álma már évtizedek óta ott lebegett a háttérben, de most jöttek össze a megfelelő emberek és a megfelelő technológia ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani elképzeléseinket. Rendkívül izgatottan várom, hogy olyan technológiát hozhassunk létre, amely véleményem szerint korszakalkotó lesz."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward