John Carmack a konzolok jövőjéről

John Carmack idei QuakeConos beszédében a konzolok jövőjéről kialakított véleményét osztotta meg a nagyközönséggel.

John Carmack a konzolok jövőjéről

Az id Software alapítótagja, a Wolfenstein 3D, a Doom, a Quake és a Rage fő programozója, John Carmack háromórás bevezető beszédet tartott az idei QuakeConon, amelynek során a konzolok jövőjével kapcsolatos nézeteit taglalta.

"Szerintem sokáig nem lesznek törekvések az újabb generációváltásra" - fejtette ki válaszát a közönség soraiból elhangzott egyik kérdésre. "Valójában a jelenlegi generációs gépekre is még jópár évig tudnánk nagyszerű, innovatív dolgokat készíteni. Még nem jött létre minden, amit ezzel a technológiával képesek lennénk megalkotni. Meglepődnék, ha radikálisan jobb játékok jönnének létre a konzolok új lehetőségei miatt."

Carmack hozzátette, hogy várhatóan nem lesz szükség újabb konzolgenerációra, amíg olyan hardvert nem tudnak kihozni gazdaságosan, amely a ray tracinget kezeli. Hogy ezt egy PlayStation 5 vagy egy Xbox 12 fogja-e majd megvalósítani, azt nem lehet tudni.

"Lehet, hogy a felhőalapú játék fogja dominálni a piacot, vagy az emberek mindkét rendszert használni fogják, vagy az lesz az elterjedt, hogy csak a mobilunkon játszunk, és játék képe a közelünkben lévő képernyőn jelenik meg. De egy hagyományos újabb Xbox? Azt hiszem ez még nagyon messze van, és van alapja annak az érvelésnek is, hogy lehet, hogy egyáltalán nem lesz következő konzolgeneráció, legalábbis olyan formában, ahogy ma ismerjük."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward