Jó hosszú életű lesz a Battlefield 3?

Patrick Bach producer felfed pár részletet a nemsokára megjelenő Battlefield 3-ról

Jó hosszú életű lesz a Battlefield 3?

A DICE felfedte, hogy a Battlefield 3-nak nagyobb lesz a kinyitható tech fája, mint a Battlefield Bad Company 2-nek. Patrick Bach producer szerint a stúdió a BC2-ben alulbecsülte, hogy mekkora fára lesz szükség, és ezt szeretnék jóvátenni az új játékban.

"Megtanultuk, hogy ha jó játékot készítünk, akkor az emberek sok időt töltenek vele. Ha pedig nagyszerű játékot készítünk, abba sem hagyják. A Battlefield: Bad Company-ban egy évvel elszámoltuk magunkat. Másfél éve van kint a játék, azt hittük, hogy az emberek ennyi ideig fognak vele játszani, aztán kimegy a divatból, de valójában ugyannyian játsszák most is, mint három hónappal a megjelenése után."

"A játékosok aztán elérik a legnagyobb rangot, és mindent, amit lehet, és belefáradnak, ha nincsenek már új jutalmak. A kihívás abban rejlik, hogy belőjük, mennyi ideig fognak az adott játékkal játszani, és utána bebiztosítsuk, hogy legyen elég elérhető cél. Tudjuk, hogy az emberek a Battlefield 3-mal még tovább fognak játszani, mint a BC2-vel, a jutalmakat ezért ehhez igazítottuk. Magasabbá, ugyanakkor elágazóbbá is tesszük a fát. A játékosok stílusuk alapján specializálódhatnak egy-egy fegyverre, vagy kasztra, nem kell mindenkinek mindenen végigmennie."

Bach arról is beszélt, hogy ahelyett, hogy évente új folytatást izzadnának ki, inkább hosszútávú támogatást, és rendszeres frissítéseket terveznek a játékhoz. Alig rejtett beszólásnak szánta ezt vajon a Call of Duty irányába?

"Lehet, hogy nem is kell új játék, igaz? Ha az emberek szeretik a régit, inkább azt kell frissíteni, fejleszteni, jobbá tenni. Nagyon gépiessé válhat a dolog, ha minden évben új játékokat adnak ki, és csak arra koncentrálnak, hogy eladjanak még egy példányt, még egy példány, még egy példányt. A cégeknek persze pénzt kell keresnie, hogy fennmaradhassanak, de ezt a már piacon lévő játékuk támogatásával is megkaphatják. Ha már megjelent a játék, akkor sem kell elfeledkezni róla, tovább lehet fejleszteni a játékosok igényei szerint."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward