Jelentősen csökkent a WoW-játékosok száma

A Blizzardnak azonban még így sincs oka aggódni.

Jelentősen csökkent a WoW-játékosok száma

Az Activision Blizzard legfrissebb jelentése alapján ismét nehéz idők járnak a World of Warcraftra így két tartalomfrissítés között. Az ismert MMORPG tábora ugyanis három hónap alatt 2.9 millió fővel csökkent. Így a legfrissebb adatok alapján már „csak” 7.1 millió ember játszik rendszeresen.

Tekintve, hogy a havidíjas online szerepjátékok között még így is a WoW büszkélkedhet a legtöbb felhasználóval, ez a csökkenés aligha rengeti meg a Blizzardot.

A Hearthstone négyszer annyi felhasználót érdekel, mint a WoW.

A cégnek minden oka meg van bízni a jövőben. A Heroes of the Storm bétájával ugyanis nem kevesebb, mint tizenegymillió ember játszott az elmúlt időszakban, ami igen komoly eredménynek tekinthető. Ráadásul a Hearthstone is rendkívül jól teljesít: a free-to-play kártyajáték igencsak masszív, harminc milliós rajongói tábort tudhat maga mögött.

A vállalat a jelek szerint Kínában is meg tudta vetni a lábát, mert a Diablo 3: Reaper of Souls hozzávetőlegesen nyolc, illetve tizenhatezer forintba kerülő változataiból két hét alatt egymillió példány talált gazdára. Az elemzők ezért úgy vélik, hogy minden esélye meg van annak, hogy a Blizzard nem a World of Warcraftból származó bevételei legalább ötven százalékkal meg fogják haladni 2015-ben az előző évi eredményt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward