Ivy Bridge alapú Pentiumok jönnek a negyedik negydévben

Ivy Bridge alapú Pentiumok jönnek a negyedik negydévben

Az Intel első olyan Pentium sorozatú asztali processzorai, amelyek már a friss, Ivy Bridge névre keresztelt architektúrára alapoznak és 22 nm-es 3D tranzisztor gyártástechnológiával készülnek, várhatóan az idei év negyedik negyedévében debütálhatnak.

Az Ivy Bridge alapú Pentium processzorok kínálatában az elsők között fog megjelenni a Pentium G2120-as modell, amely abszolút átlagos tulajdonságokkal rendelkezik, cserébe viszont várhatóan olcsó is lesz. Az újdonság két processzormagot tartalmaz majd, amelyek 3,1 GHz-es magórajelen ketyegnek. A HyperThreading és a Turbo Boost technológiák sajnos nem képezik a kínálat részét, azaz az operációs rendszer két processzormaggal gazdálkodhat logikailag is, a processzormagok esetében pedig nem lesz lehetőség terhelésfüggő, dinamikus órajel-emelésre. Érdekesség, hogy az új processzor 3 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral érkezik – pontosan annyival, mint amennyi egyes Core i3-as sorozatú kétmagos processzorokon is jelen lesz.

Az új processzor a SIMD utasításkészleteket SSE 4.2-ig bezárólag támogatja, viszont AVX támogatással nem rendelkezik. További karcsúsítás, hogy a PCI-Express hub esetében PCIe 3.0-s helyett csak PCIe 2.0-s támogatás áll majd rendelkezésre. Az új processzor várhatóan 65W-os TDP-vel és a sok-sok karcsúsításért cserébe remélehetőleg igen vonzó árcédulával kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward