Itt az első hardveres adattitkosítással ellátott akkumulátoros USB-C pendrive

Az új modell a modern, USB-C portokkal ellátott konfigurációk tulajdonosainak készült, akik nem szeretnének átalakítókkal bajlódni.

Itt az első hardveres adattitkosítással ellátott akkumulátoros USB-C pendrive

Az Apricorn egy különleges pendrive-ot mutatott be, ami az első olyan hardveres adattitkosítást használó megoldás, amely közvetlenül USB-C portra kapcsolódhat, így nincs szükség átalakítók használatára a modern noteszgépek esetében. A vállalat a tervezettnél korábban dobta piacra termékét, ugyanis az COVID-19 okozta változások miatt minden eddiginél nagyobb kereslet mutatkozik az adattitkosítással ellátott pendrive-ok iránt. Az új termék segítségével a MacBookok, iPad-ek, illetve Android alapú eszközök használói biztonságosan tárolhatják adataikat, akárhonnan is dolgoznak, és természetesen az USB-C porttal ellátott normál noteszgépekhez is jól jöhet a termék.

Galéria megnyitásaAz Aegis Secure Key 3NXC névre keresztelt adattároló külső szoftver nélkül dolgozik, a felhasználói azonosítás a házra integrált nyomógombokon keresztül történik, és operációs rendszertől független a termék működése, így kiváló keresztplatformos megoldásnak tekinthető. Mivel a felhasználó azonosítása a pendrive-on történik, így a billentyűleütéseket rögzítő kémprogramok semmit sem tudnak ellopni, maguk a jelszavak és az adattitkosító kulcsok is a pendrive-on foglalnak helyet, méghozzá 256-bites AES-XTS adattitkosítással ellátva.

A biztonságot fokozza, hogy nincs alapértelmezett PIN kód, azaz minden eszköznél kötelező egyedi PIN-t megadni, valamint „önmegsemmisítő” PIN kódot is használhatunk, ami szükség esetén gondoskodik az adatok elérhetetlenné tételéről. Az eszköz beépített akkumulátorral is rendelkezik, így a felhasználó-hitelesítés USB csatlakozás nélkül is megtörténhet, majd a már „nyitott” pendrive a PC-hez csatlakozhat. Plusz a pendrive PIN kódjainak és üzemmódjainak beállításához sem szükséges szoftver, illetve PC – minden megoldható magán az eszközön, ahogy arra a dokumentáció is rámutat.

A pendrive működése természetesen szoftver nélkül testreszabható, vagyis beállítható csak olvasható üzemmód, létrehozható admin és felhasználói fiók, megadhatunk adathelyreállító PIN kódot, megszabhatjuk a PIN kód minimális hosszát is. Az eszköz kétféle üzemmódot támogat: használható fix adattárolóként, illetve eltávolítható adattárként is. A strapabíró alumíniumházzal rendelkező pendrive IP-68 tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz a vízzel és porral szemben ellenálló, valamint a későbbiekben FIPS 140-2 Level-3 tanúsítvány is érkezik hozzá, még az idén, így akár kormányzati és hatósági igényeknek is megfelelhet.

Az USB 3.2 Type-C porttal ellátott pendrive 81 milliméter hosszú, 18,4 milliméter széles és 9,5 milliméter magas, tömege nem több 22 grammnál. Az adatátvitel egyébként USB 3.0 5 Gbps-os csatolón keresztül történik, arról azonban nem esett szó, pontosan milyen olvasási és írási tempóra képesek az egyes modellek. A 3 év jótállással érkező sorozatban 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os modellek találhatóak, az árak pedig 17 800 és 54 000 forint között alakulnak, modelltől függően, a hivatalos weblap tájékoztatása alapján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap